Bedevaart naar Lourdes voor zieken

NULL

Bedevaart naar Lourdes voor zieken


Beek en Donk - Al 85 jaar organiseert de Nederlandse Lourdesbedevaart reizen naar Lourdes voor zieken. Deze organisatie biedt zieken en hulpbehoevenden mensen de mogelijkheid om de bedevaartsplaats te bezoeken, waarbij voor medische begeleiding wordt gezorgd.

Reis met meerwaarde
Een reis met meerwaarde. Zo kan een bedevaart naar Lourdes het beste worden omschreven. Het plaatsje in Zuid-Frankrijk werd ruim 150 jaar geleden wereldberoemd door de verschijningen van ‘een mooie dame’, die het meisje Bernadette Soubirous hier zag. Sindsdien bezoeken jaarlijks vele miljoenen mensen het stadje aan de voet van de Pyreneeën. De reizen zijn per trein of vliegtuig. Ook mensen die zich geroepen voelen om als vrijwilliger mee te gaan om deze reizen mogelijk te maken zijn welkom.

Medische begeleiding
Tijdens de bedevaart wordt een volledig Nederlandstalig programma aangeboden. Voor eventueel zieke of minder valide pelgrims is medische en verpleegkundige begeleiding beschikbaar. Een grote groep vrijwilligers zorgt desgewenst voor rolstoelvervoer.

Verhaal Lourdes
Het was op een koude dag in februari 1858. De 14-jarige Bernadette ging samen met haar zusje en een vriendinnetje hout sprokkelen langs het riviertje de Gave. Plotseling hoorde Bernadette het geruis van een windvlaag en toen zag ze in een nis in de rotswand een meisje staan. Bernadette heeft nooit gezegd dat ze Maria zag, maar sprak altijd over ‘een mooie dame’.

Contact
Voor de mogelijkheden en informatie kunt u contact opnemen met L van der Aa, Eikenlaan 27, Beek en Donk via het telefoonnummer: 0492-462413.