Omroep Kontakt start nieuwe samenwerking

NULL

Omroep Kontakt start nieuwe samenwerking


Beek en Donk- Omroep Kontakt heeft woensdagavond 19 februari een intentieverklaring ondertekend met lokale omroepen uit de buurgemeenten Veghel-Uden, Boekel, St. Oedenrode, Schijndel en Nuenen. Ook de lokale omroep Son en Breugel i.o. sluit zich hierbij aan. De ondertekening vond plaats in de studio van Lokale Omroep Skyline in Uden.

Op initiatief van Omroep Kontakt zijn er sinds juni 2013 gesprekken gaande om tot een samenwerkingsverband te komen. De zes lokale omroepen; Omroep Kontakt (Laarbeek), Skyline(Veghel-Uden) Blok (Boekel), TV Meierij (St. Oedenrode), LOS (Schijndel), LON (Nuenen) en de in oprichting zijnde omroep Son en Breugel, hebben de intentie op het gebied van organisatie en financiën, nieuwsgaring en techniek elkaar te ondersteunen en daarin sterker te maken.

Het allerbelangrijkste is echter dat elke lokale omroep haar eigen identiteit behoudt. De laatste maanden heeft dit geresulteerd in de wil om naar de toekomst toe het een en ander vast te leggen in een document.

Drie werkgroepen gaan aan de slag om op de genoemde disciplines de mogelijkheden in kaart te brengen. Bij nieuwsgaring denken we aan het delen van nieuws met elkaar, zeker waar het de grensgebieden van onze randgemeenten betreft. Organisatie en financiën zal o.a. haar pijlen gaan richten op het binnenhalen van reclames voor het hele gebied van de gezamenlijke omroepen. Voor grotere bedrijven is door de vorming van het samenwerkingsverband, reclame maken immers een stuk interessanter geworden. De werkgroep techniek gaat zich bezighouden met zaken als het aanbieden van onze signalen aan providers, maar ook richting de uitwisseling van apparatuur tussen de omroepen onderling.

Omroep Kontakt verwacht door de voorgenomen samenwerking een grotere kennis te verwerven en tegelijk professioneler te kunnen opereren.