Afbeelding

Eerste uitverkochte senioren-kletsmiddag grandioos succes

NULL

Eerste uitverkochte senioren-kletsmiddag grandioos succes


Beek en Donk - Voor de ouderen van Laarbeek begon de carnaval zaterdagmiddag met een klets-seniorenmiddag in Muziekcentrum Het Anker. De ‘Club van 100’ van de Teugelders van Ganzendonck organiseerde deze middag, die gekenmerkt werd door heel veel humor en gelach.

Uitverkocht
De uitverkochte zaal werd opgewarmd door de Octopus-band, die deze middag de rol van hofkapel op zich had genomen. Na de geslaagde gardedans van de dansmariekes werd een extra nummer aangekondigd. Het bestond uit de band ‘Heisa’ uit Mariahout, een leuke sambaband, die een niet onverdienstelijk aantal ritmisch verantwoorde nummers ten beste gaf. In felblauwe passende kledij gaf deze band een mooie show. Daarna was het de beurt aan ‘De Patatjes’, een karaoke-duo dat vooral bij het tweede optreden de zaal goed mee had. Als in een volgend jaar ook een tweede stem in de zang wordt ingezet, kan deze groep niet kapot!

De vrouw
Kletser ‘Ciske de gemintewerker’ (Frans Bevers) moest het vooral hebben van dubbelzinnige opmerkingen, waardoor hij de aanwezigen diverse keren liet bulderen van het lachen. Hij vertelde over zijn collega en vriend ‘De Schele’, die overwoog om te gaan scheiden toen zijn vrouw al 14 dagen niets tegen hem had gezegd. Het antwoord van Ciske was: “Van zo’n vrouw ga je toch niet scheiden, die vind je nooit meer!” Zijn eigen vrouw had het ook met hem getroffen. Ciske wilde zijn vrouw trakteren op een reis naar familie in Nieuw-Zeeland als cadeau voor zijn 25-jarig dienstverband. Zijn collega vond dat al een groot cadeau, maar op de vraag, wat hij dan wel zou willen als hij 40 jaar werkte, zei Cis: “Dan haal ik ze weer op!”

Grijs
Na de pauze was het weer de beurt aan ‘De Patatjes’, die er zoals gezegd in slaagden de zaal weer wat op te warmen. De voorzitter van de club van 100 deed een woordje en sprak daarbij de legendarische woorden: “Grijs is de gezelligste kleur.” Er werd achter een groot scherm een voorzetje gegeven van wat de bezoekers van de carnavalsconcerten van O&U te wachten staat. Ee groep jeugdige muzikanten voerde een geweldig schimmenspel op rond het thema ‘levenslijn’. Ze werden getrakteerd op een welverdiend applaus.

De tweede kletser was hulpburgemeester ‘Hannes’ (Hans Eijkemans). De manier van spreken tijdens de raadsvergaderingen, de ambtelijke taal dus, inspireerde hem tot het indienen van een voorstel om ‘de leeftijd van prostituees drastisch naar beneden bij te stellen’, met andere woorden: “Ik hou niet van ouwehoeren!”. De middag werd besloten door de groep ‘Dè vèlt op’ uit Aarle-Rixtel. Deze routiniers brachten een heel aardige show. Zij slaagden er, evenals ‘De Patatjes’ overigens, goed in het publiek bij de act te betrekken door de zaal in te gaan en mensen mee te laten lopen in de polonaise.

Jeugd
“Volgend jaar is er geen seniorenmiddag meer, maar dan is het de middag van de oudere jeugd”, spreekt Ronnie Tijssen, presentator van de middag, het publiek toe, welke hij bedankte voor hun inbreng van deze middag.