Afbeelding

Zeer geslaagde Sauwelavond

NULL

Zeer geslaagde Sauwelavond


Beek en Donk – De Sauwelavond van de Teugelders van Ganzendonk, welke afgelopen zaterdag werd gehouden, mag als zeer geslaagd beschouwd worden. In een bomvol muziekcentrum het Anker genoten de aanwezigen, die vorig jaar november een kaartje hadden kunnen bemachtigen, volop van het geboden programma.

Tranen gelachen
Een vast onderdeel van de avond is het optreden van de eigen Dansmariekes. Ook dit jaar brachten ze hun prima uitgevoerde gardedans en de showdans 2014. Het amusement van de avond kwam van KUUB en Stenzel, Kivits & Menders. Beide groepen bezitten grote muzikale kwaliteiten. KUUB is vooral daarmee bekend geworden en dat kwam ook nu weer tot uiting. De heren van Stenzel, Kivits & Menders vermaakten het publiek met een aanstekelijke mix van klassieke muziek en geweldige humor. Tranen van het lachen rolde er over de wangen van menig bezoeker.

Acts
Rinuske Rasmussen, vertolkt door kletser Rien Bekkers, zal waarschijnlijk nooit een grote wielerwedstrijd gaan winnen. Hij weet echter wel een zaal voor zich te winnen. Op zijn eigen wijze beleefd hij het wielrennen en maakt hij gebruik van doping om een gooi naar de prijzen te doen. Freddy van den Elzen deed de op het laatste moment verzakende Dirk Kouwenberg helemaal vergeten. Als circus directeur D’n bolle Tiny uit “d’n anver Belgie” maakt hij wel hele vreemde dingen mee in het circus! Hij bleek een waardig afsluiter van de Sauwelavond 2014. Rob van Elst bracht, met de nodige zelfspot, Dik dun Unmundige als straatveger. Hij bewees hiermee dat humor letterlijk op straat ligt en maakt daar dankbaar gebruik van, door deze bij elkaar te vegen en uit te storten over het publiek.

Wellicht voorspelbaar: Andy Marcelissen was dé man van de avond. Alsof hij het ter plekke stond te verzinnen bracht hij ook nu een aaneenschakeling van grappen en grollen. Het gemak waarmee hij dat doet en ook het publiek hier nog eens bij betrekt is van uitzonderlijke klasse.

Proost
De avond begon met het aanslaan van een vat bier door burgemeester Ubachs en Prins Luuk XLII. Na ieder optreden werd er vervolgens geproost op de avond. Rôllik Goewd zorgde voor de muzikale invulling en de bekende ‘Foute Vinylshow’, met Prins Luuk XLII, bouwde een feestje tijdens de afterparty. De Sauwelavond van volgend jaar, wanneer de Teugelders hun 55-jarig jubileum vieren, beloofd volgens de organisatie nóg beter te worden! Foto’s van deze avond zijn te zien op teugelders.nl.