Bloemrijke akkerranden in Laarbeek

NULL

Bloemrijke akkerranden in Laarbeek


Laarbeek - Het voorjaar van 2014 lijkt al weer begonnen. Enkele akkerranden, ingezaaid in 2013, staan nog steeds in bloei. De vogels doen zich te goed aan de zaden om weer sterk het voorjaar in te gaan.

Ook in 2014 gaat Laarbeeks Landschap in samenwerking met gemeente Laarbeek weer akkerranden en overhoeken inzaaien. Een overzicht van de voorwaarden kan men vinden op www.laarbeekslandschap.nl. 

Dit jaar hopen zij met een unieke proef mee te kunnen doen. Het betreft een proef waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciaal soort graan (tarwe): Meerjarig graan. Dit betreft een graansoort die niet ieder jaar opnieuw gezaaid hoeft te worden, maar net als gras gewoon weer opnieuw uitschiet na de winter. Het voordeel is dat de akkerranden of graanhoeken niet elk jaar opnieuw ingezaaid hoeven te worden. Dit bespaart kosten voor inzaaien en voor zaad. Deze graanranden kan men aanleggen in combinatie met een bloemenrand.

Daarnaast wil Laarbeeks Landschep alle burgers en bedrijven van Laarbeek de mogelijkheid geven om zelf een bloemen- en graanrand in te zaaien in hun eigen tuin of rondom hun bedrijf. Prachtig om te zien in de zomer en ideaal als voedingsbron voor vogels in de winter. Daarnaast kan men er natuurlijk zelf een mooi bloemboeket uit plukken. Een mengsel van bloemen- en graanzaden voor maximaal 100 m2 kan gratis worden opgehaald na aanmelding.

Bent u ook geïnteresseerd in het inzaaien van een akkerrand of een overhoek of in een mengsel van zaden voor in uw tuin neem dan contact op met contactpersoon: Marcel van der Heijden via emailadres: marcel.vanderheijden@hotmail.com

Aanmelden kan tot 15 maart 2014.