Afbeelding

Toneelvereniging Mariahout brengt familievoorstelling Robin Hood

NULL

Toneelvereniging Mariahout brengt familievoorstelling Robin Hood


Mariahout - De volwassenengroep van toneelvereniging Mariahout wil dit jaar met de familievoorstelling Robin Hood een breder publiek trekken. De voorstelling is spectaculair, spannend en bedoeld voor het hele gezin.


Michelle van Daalhoff schreef een nieuwe versie van het alom bekende verhaal over de man die steelt van de rijken en opkomt voor de armen. Robin Hood en zijn vriend Tuck verschuilen zich in de bossen van Nottingham. Nu Jan de troon van de afwezige koning Richard bezet, is Hood niet langer welkom aan het hof. Jonkvrouw Elisabeth van Cornwall en haar onzekere zoon George nemen hun intrek in het kasteel. Tot grote verbazing en verontwaardiging van prinses Marian. Aangespoord door de valse Elisabeth en gesteund door zijn handlangers buit Jan het arme volk uit. Hood vindt uit wat er op het kasteel gaande is. Woest gaat hij samen met zijn volgelingen de strijd aan met de edelen aan het hof. Natuurlijk ook om zijn geliefde Marian te redden uit de handen van die verschrikkelijke overheerser. Begin september te zien in het openluchttheater

De jongerengroep van toneelvereniging Mariahout heeft zich gestort op een gemoderniseerde versie van het sprookje de Nieuwe Kleren van de Keizer. Het leven van de keizer van Kwalaloempië draait slechts om één ding: zijn uiterlijk. De hele inhoud van de schatkist gaat op aan schoonheidsbehandelingen en de prachtigste kostuums. Er is geen geld voor een leger en het volk verpietert. Terwijl de inwoners van Kwalaloempië alsmaar kwader worden en de ministers plannen smeden om het tij te keren heeft de gemeenste keizerin van Azië, keizerin Mitsubishi, haar oog laten vallen op het land. Zij maakt zich op voor een invasie. Te zien in de eerste drie weken van de zomervakantie in diverse theaters.