Afbeelding

Grote kans op een uitgestorven Koningsdag in Lieshout

NULL

Grote kans op een uitgestorven Koningsdag in Lieshout


Lieshout – Als er binnen korte tijd niets gebeurt, vinden er dit jaar geen activiteiten plaats met Koningsdag in Lieshout. Het oranjecomité in Lieshout bestaat namelijk alleen nog maar op papier. Wie gaat ervoor zorgen, dat de vieringen rond Koningsdag een mooie invulling krijgen?

Feest
Op de Koninginnedagen van de afgelopen jaren was het altijd een gezellige drukte op de Heuvel. Voor de kinderen waren er de bekende spelletjes. De harmonie zorgde voor gezellige marsmuziek. De kleinste kinderen van de basisschool streden, al dan niet door moeder geholpen, om de titel: ‘mooist versierde fiets’. De grotere kinderen bouwden hun kraampjes op of waren om 10 uur al ‘los’. ’s Middags werden op straat de straatvoetbaltoernooien gehouden. Het was altijd erg gezellig. De terrasjes waren vaak al vroeg bezet en zowel ouders als kinderen hadden een geweldige dag. Ook aan de oudere jongeren werd gedacht en een orkestje met muziek voor deze doelgroep trad met veel succes op. Maar … komt aan dit alles nu een einde?

Op zoek!
Vorig jaar was de laatste keer, dat het Oranjecomité, onder leiding van Hans van Dam, alles organiseerde. Om 6 uur ’s morgens begonnen ze met het aanbrengen van versieringen en het ophangen van de muziekinstallatie. De rest van de dag liep alles op rolletjes en deed elke groep, wat er verwacht werd. Alles staat netjes beschreven in een draaiboek dat klaar ligt voor de opvolger van Hans. De vraag is nu alleen: Wie pakt de handschoen op? Wie heeft de tijd en de ‘drive’ om er dit jaar iets moois van te maken? Wie zorgt ervoor dat het werk van Hans en de zijnen wordt voortgezet?

Het draaiboek ligt klaar, het geld staat op de rekening en vanuit de gemeente is er steun genoeg. Nu is het moment om erin te stappen. Welke buurtvereniging of (ervaringsdeskundig) bestuurslid van zo’n vereniging durft de uitdaging aan?

Aanmelden
Als u degene bent, die dit folkloristisch onderdeel van de Lieshoutse geschiedenis mee wilt helpen behouden, geef u dan op. Dit kan door contact op te nemen met Mevrouw M. Hubrechsen, Ruitjensakker 14 of via info@dorpsraad-lieshout.nl . De site van de dorpsraad is www.dorpsraadlieshout.nl.