Team PUUR GROEN verzorgt

NULL

Team PUUR GROEN verzorgt ‘Leven met een verslaafde’


Lieshout - Team Lieshout-Mariahout, PUUR GROEN, van de gezondheidsrace houdt op dinsdag 18 maart in het Dorpshuis in Lieshout een thema-avond voor mensen die leven met verslaafden. Het doel van de avond is elkaar beter leren kennen en elkaar helpen in de omgang met een naaste die verslaafd is.

Leven met een verslaafde
Een tweetal leden van team Lieshout-Mariahout PUUR GROEN hebben in hun dagelijkse leven te maken met een verslaafde in hun directe omgeving. Zij hebben allerlei instanties bezocht, op vele plaatsen hulp gezocht maar toch blijft het voor hen een worsteling. Veel baat hebben zij onder andere gehad bij gespreksgroepen. Vandaar deze thema-avond, bij voldoende animo kunnen we in Laarbeek zelf één of meerdere gespreks- of zelfhulpgroepen opzetten.

Zelfhulpgroep
Wie te maken krijgt met een ziekte, verslaving of ander persoonlijk probleem, doet meestal een beroep op artsen of hulpverleners. Maar ook andere ‘deskundigen’ kunnen je in moeilijke tijden bijstaan: mensen die hetzelfde hebben doorgemaakt. Lotgenoten. Deze vorm van ondersteuning noemen we zelfhulp. Bij zelfhulp helpen en steunen lotgenoten elkaar door ervaringen uit te wisselen. Mensen kunnen in alle vrijheid, en zo nodig anoniem, hun verhaal vertellen. Dat lucht niet alleen op, maar zorgt er ook voor dat ze zichzelf beter leren kennen. Bovendien kan zo een isolement voorkomen of doorbroken worden. Zelfhulp wordt naast, of los van professionele hulp toegepast en kent vele vormen: praatgroepen, cursussen, advieslijnen en internet.

Programma

19.15-19.30 Binnenkomst met koffie en thee
19.30-21.30 Ervaringsdeskundigen en professional aan het woord
Twee leden van team Lieshout-Mariahout PUUR GROEN vertellen hun eigen verhaal, ondersteund door een professional
21.30 Afsluiting met mogelijkheid tot het stellen van vragen

De Gezondheidsrace
De Gezondheidsrace heeft tot doel om inwoners uit Laarbeek bewust te maken en te stimuleren tot een gezonde leefstijl. De opzet van de Gezondheidsrace - door inwoners zelf bedacht - gaat uit van vier teams die zich inzetten voor gezondere inwoners in alle kernen van Laarbeek.

Aanmelden voor de avond is niet nodig. Mail voor meer informatie naar: teampuurgroen@gmail.com