Carnaval in Ganzegat

NULL

Carnaval in Ganzegat


Aarle-Rixtel In de tent achter Café/Zaal de Vrienden vindt op zaterdag 1 maart vanaf 14.00 uur de sleuteloverdracht plaats. Burgemeester Ubachs zal de sleutels aan de 4 carnavalsprinsen van Laarbeek overhandigen en natuurlijk ook aan de jeugdprinsen en jeugdprinsessen. Er zijn optredens van de hofkapellen, de Ganzegatse dansmariekes en van de winnaar van het Laarbeeks liedjesfestival.


Omstreekst 16.15 uur gaat de stichting organisatie carnaval Ganzegat het carnaval in Ganzegat openen. Opperganzetrekster Maria Hagelaar zal de kurk uit het Ganzetrio trekken, waarna de carnaval officieel geopend is.

Optocht, straatversiering en gevelversiering
Iedereen kan zich nog inschrijven voor de grote Ganzegatse optocht, de straatversiering en de gevelversiering. Inschrijfformulieren kunt u vinden op www.ganzegat.nl. Tevens staat daar het reglement voor de optocht, welke ook te vinden is in carnavalskrant de Ganzegatter.

Gekostumeerd bal
Op carnavalszaterdag vindt in de tent achter Café de Vrienden het traditionele gekostumeerd bal plaats. Er zijn leuke prijzen te winnen. Kom dus naar de tent, trek je mooiste kostuum aan en meld je aan bij de jury.

Carnavalsmaandag
Zoals eerder aangekondigd is er op carnavalsmaandag een 'oud' programma in een nieuw jasje. Om 11.11 uur wordt er begonnen met een lekker ei-ontbijt met een broodje van bakkerij van Brug en een eitje van eierhandel Verbruggen. Aansluitend is er een amusementsprogramma met Ad Chatrer, Ivo van Rossum, Dik Vur Mekaar en Boel-Nolle.

Na dit amusementsgedeelte wordt er om 14.00 uur gestart met het dweilen. Maar liefst 10 orkesten hebben zich aangemeld om in Ganzegat te komen dweilen, te weten; Ganzegats hofkapel, Heintje Davids collectief, Hoopvol, ’t Inventieleke, de Hurkers, VTOP, de Durbloasers, Lickebaerden , Brandeleros en Fist. Het dweilprogramma vindt plaats bij de Vrienden en van Bracht en wordt mogelijk gemaakt door CV Eieren, Café/Zaal de Vrienden, Café van Bracht en de stichting organisatie carnaval Ganzegat.

Op dezelfde maandag wordt het carnavalsschilderij verloot, gemaakt door Rianne Verschuren. De loterij vindt plaats omstreeks 17.00 uur in de tent achter Café de Vrienden. Zorg dat het door u gekochte lot aanwezig is in de tent.

Feest in de tent
De organisatie is hoopvol gestemd inzake de nieuwe locatie voor haar carnavalsactiviteiten, de tent achter Café/Zaal de Vrienden. Een aantal prachtige dagen staat ons te wachten met op zaterdag de band JEWELSTE, op zondag de band BAG ON WHEELS, lekker los op z’n duits op maandagavond en dinsdag de knallende afsluiter met FEESTDJ RUUD. De organisatie hoopt u allen te mogen begroeten.