Slagwerkmasterclass met Murk Jiskoot

Muziek

Slagwerkmasterclass met Murk Jiskoot


Lieshout - Slagwerkgroep harmonie St. Caecilia houdt zondag 6 april haar derde masterclass met niemand minder dan percussionist Murk Jiskoot. Grote namen in de slagwerkwereld Mike Schäperclaus en Roël Calister gingen hem al voor. 

Slagwerkers uit de hele regio zijn welkom op deze masterclass ‘Rhythms of Caecilia’ in het Dorpshuis in Lieshout. Murk Jiskoot is bekend als percussionist bij het Metropole Orkest, Residentie Orkest, Slagwerkgroep Den Haag en als artistiek leider van Animadutchi, een groep toegespitst op de Afrikaanse slagwerkcultuur. Jiskoot studeerde klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor zijn examen in 1988 ontving hij de Nicolaï-prijs van het conservatorium. 

De masterclass wordt opgesplitst in twee gedeelten. In het eerste deel speelt en vertelt Jiskoot vooral zelf. Na de pauze ligt de nadruk op samen muziek maken, dan worden de eerder uitgelegde technieken spelenderwijs toegepast.

Aanmelden
De interactieve masterclass in het Dorpshuis in Lieshout start 6 april om 11.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Voor elke slagwerker, jong en oud, zal dit opnieuw een geweldige ervaring zijn. Aanmelden kan tot 3 april via rhythmsofcaecilia@gmail.com. Vermeld contactgegevens en bij welke vereniging men speelt. Deelname kost €10.00, voor meer informatie kijk op www.harmonielieshout.nl