Afbeelding

"Zelf het orkest dirigeren vinden ze helemaal het einde!"

Muziek

Zelf het orkest dirigeren vinden ze helemaal het einde!


Beek en Donk – In Muziekcentrum ’t Anker vond zaterdagmiddag de 32ste editie van het jaarlijkse ‘POPCON’ plaats. Aan dit concert, voor en door verstandelijk gehandicapten, hun familie en begeleiders, wordt medewerking verleend door de Leonardus Drumband, de Rimboband en de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning.


'Ontzettend dankbaar'
Traditiegetrouw slaan de verenigingen ieder jaar hun handen ineen om samen een concert te geven. De overkoepelende organisatie is net als vorig jaar in handen van de Lions Club Gewest Helmond, een belangrijke en trotse supporter van deze middag. Het succes van POPCON is volgens velen te wijten aan een uitstekende organisatie en de energie die men terugkrijgt van alle vrolijke gezichten. “Deze mensen kunnen zo intens genieten van muziek en het feit dat ze mogen optreden. Het geeft een ontzettend dankbaar gevoel om deel uit te maken van deze middag!”, zo vertelt de organisatie.

Sfeervolle middag
Het concert werd geopend door het Jeugdorkest van Harmonie O&U, onder leiding van Marianke Hobé. Vervolgens was het de beurt aan de Leonardus Drumband om een aantal liedjes ten gehore te brengen. ‘Heb je even voor mij’ en ‘Ik sta op wacht’ zijn al jaren succesnummers en ook deze keer brachten ze meteen sfeer in de zaal. Daarna speelde het Jeugdorkest weer een aantal nummers, waaronder de herkenbare filmmuziek van James Bond. Ook de liedjes met zang door Kristel Vereijken en Nick Heesakkers deden het goed bij het publiek.

Klik hier voor alle foto's van POPCON, gemaakt door MooiLaarbeek-fotograaf Joost Duppen. 

Lees het volledige verslag aanstaande donderdag in De MooiLaarbeekKrant.