Afbeelding

Afsluitingsconcert eerste jaar 'Muziek=COOL'

Muziek

Afsluitingsconcert eerste jaar 'Muziek=COOL'


Aarle-Rixtel - Het eerste schooljaar van het Muziek=COOL-project zit er bijna op. Meester Dirk is elke week op de drie Aarle-Rixtelse basisscholen geweest om muzieklessen te geven.

In elke groep 6 en 7 werd gemusiceerd. Alle kinderen bespelen een muziekinstrument en met de hele klas vormen zij een orkest. Tussendoor zijn er mooie concerten geweest waarbij de kinderen hebben laten horen dat er echt muziek wordt gemaakt. In de groepen 5 heeft Dirk AMV (Algemene Muzikale Vorming) gegeven en deze kinderen gaan volgend schooljaar ook aan de gang met een eigen instrument.

Maar voordat het zover is, wordt eerst nog, samen met alle kinderen, dit eerste Muziek=COOL jaar afgesloten tijdens de MegaMuziekManifestatie. Dit evenement wordt gehouden op zondag 22 juni om 14.30 uur in Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk. De kinderen zijn allemaal artiest tijdens deze voorstelling. Alle kinderen uit groep 5 vormen samen één groot koor, dat begeleidt wordt door Harmonie De Goede Hoop. De kinderen van de groepen 6 en 7 spelen als één groot Mega-orkest een aantal nummers onder leiding van Meester Dirk. Ook treden de ‘Muzikanjers’ nog op, die enkele stukjes laten horen die al wat moeilijker zijn. Verder is er een prachtige act van de Slagwerkgroep en verschijnt er een hele bijzondere presentator in de schijnwerpers. Na afloop van dit alles wordt er een ‘InstrumentenPLEIN’ ingericht waar de gelegenheid is om instrumenten uit te proberen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om al deze jonge artiesten te komen beluisteren. Zij hopen op een groot publiek. Dus graag tot 22 juni in Het Anker, Pater Vogelstraat 39 in Beek en Donk. Toegang is gratis.

Muziek=COOL is een project van Harmonie De Goede Hoop en is mede mogelijk gemaakt door Kinderen Maken Muziek, een programma van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.