The Great Commanderij Bake-Off: koken in het Engels

NULL

The Great Commanderij Bake-Off: koken in het Engels


Beek en Donk - Koken op zijn Engels. Dat stond afgelopen week centraal voor klas KD3A in Laarbeek. Dat wil zeggen dat de leerlingen aan de slag moesten met een Engelstalig recept.


Een lastige opdracht? In de praktijk bleek het allemaal reuze mee te vallen en kwamen er uiteindelijk de meest prachtige creaties tevoorschijn uit de keuken. Maar er was één ding dat nog meer de aandacht trok: de trotse gezichten van de leerlingen terwijl ze naar de deskundige jury liepen.

Kookboek samenstellen
De leerlingen werden aan het begin van de week ingedeeld in groepjes en moesten samen twee recepten bedenken en in het Engels vertalen. Van elke groep werd één leerling aangewezen als editor. Afgelopen donderdag hadden de leerlingen precies 60 minuten de tijd om één recept te koken, bakken, braden, stomen en/of stoven. Terwijl het grootste gedeelte van de groep aan de slag ging in de keuken, kwamen de editors bij elkaar om een kookboek te maken van de ingezonden recepten.

Leerzaam en leuk

Uiteindelijk hebben de leerlingen lekker gekookt, flink geknutseld, veel geleerd en natuurlijk ook - niet onbelangrijk - veel plezier gehad met Engels!