Docenten Karel Baken en Stan Mens nemen afscheid van het Commanderij College

Onderwijs

Docenten Karel Baken en Stan Mens nemen afscheid van het Commanderij College


Beek en Donk - Jarenlang waren ze een vast gezicht op school. Die grappige leraar, die aardige docente of dat fijne aanspreekpunt. Ook dit jaar gaan er weer een aantal docenten van het Commanderij College met pensioen. Op de scholen in Gemert nemen drie docenten afscheid; in Laarbeek zijn dit er twee, namelijk Stan Mens en Karel Baken.

Karel Baken
Docent Nederlands Karel Baken van vmbo Laarbeek neemt afscheid. Hij start in 1975 bij Mavo ‘Mariëngaarde’. Een betrokken docent, die heel wat bijzondere momenten op school meemaakte. “In het onderwijs vindt regelmatig een vernieuwingsronde plaats, waarbij de aandacht voor de leerling overeind blijft. Dit is voor mij de eerste drijfveer in het geven van onderwijs: aandacht voor de mens in de organisatie”, vertelt hij. Karel gaat zich richten op zijn vrijwilligerswerk: het leiden van koren. “Ik ga de spontaniteit van de leerlingen zeker missen.”

Stan mens

Stan Mens neemt ook afscheid van het vmbo in Laarbeek. Hij begon in 1974 als wiskundedocent. Hij was direct in allerlei netwerken actief en heeft bijgedragen aan de invoering van ICT in het onderwijs. Stan wordt een positief ingestelde en enthousiaste collega genoemd, die leerlingen de kans gaf zich in positieve zin te ontwikkelen. Verder wordt zijn humor genoemd. “De smaakmaker van het onderwijs.”