Afbeelding

Aarlese Gilden zeggen kermis aan

NULL

Aarlese Gilden zeggen kermis aan


Aarle-Rixtel – Zaterdag 23 augustus zullen het O.L.V. gilde en het Sint Margaretha gilde gezamenlijk ceremonieel de kermis aanzeggen, één van de schone tradities van gilde. Dit zullen zij doen middels een muzikale rondgang door het dorp die als reveille bedoeld is, deze start om 18.30. De officiële start van de kermis is 14.00 uur.


Naast de aanwezige kermis zal ook het randprogramma, verzorgd door de gilden, erg vermakelijk zijn. En aan iedereen wordt gedacht. Zaterdag zullen de tamboers van het Sint Margaretha gilde door het dorp trekken om op diverse adressen de kermis aan te zeggen. Aan het begin van de avond zullen beide gilden vertrekken naar Zorgboog ‘Zonnetij’ om een vendelgroet te brengen aan bewoners en personeel. ’s Avonds zullen de gilden enkele horecagelegenheden aan doen.

De kermismaandag staat geheel in het teken van het zogenoemde driejaarlijks “Koningschieten”. Voor de gildebroeders van het O.L.V. gilde, welke dit jaar schieten om het Koningschap, vormt dit ongetwijfeld het hoogtepunt van de kermis. Iedereen die dit wil aanschouwen is hierbij van harte welkom. Het evenement start om 15.00 aan het Jan van Dooren paviljoen, Hagelkruisweg te Aarle-Rixtel. Naast de folklore en feestelijke festiviteiten is er op maandag 25 en dinsdag 26 augustus in de R.K. kerk Onze Lieve Vrouw Presentatie een plechtige gildemis. De mis begint om 9.30 en zal geleid worden door Pastoor Arie Wester.

Het Sint Margaretha gilde organiseert op dinsdag 23 augustus een schietwedstrijd, de zogenoemde verschieting der zilveren kermis kruisen. Ook u kunt hieraan deelnemen, inleg schieten zal 1 euro bedragen. Dit evenement, georganiseerd voor alle inwoners van Aarle-Rixtel en omstreken, zal plaatsvinden op het gildeterrein aan de Havenweg 6a te Aarle-Rixtel. Deze feestelijke middag is gratis te bezoeken en start vanaf 14.00 uur, en kenmerkt zich door gezelligheid en gemoedelijkheid. Aan een drankje en hapje hoeft het u bij het St. Margaretha gilde zeker niet te ontbreken. Ook voor swingende muziek zal worden gezorgd, graag tot dinsdag! 14.00 uur.

?Foto: Gilden zeggen kermis aan in 2013. Foto: Liesbeth van Boxtel