Afbeelding

Drama en vreugde in de 7e witviswedstrijd

Sportnieuws

Drama en vreugde in de 7e witviswedstrijd


Beek en Donk - Afgelopen zaterdag stond de zevende witviswedstijd gepland op de visvijver in Beek en Donk. Alleen moeder natuur was het er niet mee eens, het was de blauwalg die het vissen op de vijver onmogelijk maakte en de club moest uitwijken naar het naastgelegen kanaal.


Met nog twee wedstrijden voor de boeg en een zeer spannende eindfase van de competitie waar elke misstap fataal kan zijn voor de koplopers, gingen ze met wat vertraging van start.

Waar koploper Geert Creemers er daadwerkelijk alles aan deed om een vis in zijn net te krijgen, zo ging het met zijn belangrijkste belager Mari Vereijken in de wedstrijd uitstekend. Bijna slag over slag wist hij de vissen uit het kanaal te hijsen, van voorn tot brasem, van baars tot windes. Alles kwam over zijn pad met meer dan 2,5 kg aan vis deelde hij hiermee een flinke dreun uit en nam de koppositie over in het algemeen klassement. Maar gedaan is het nog zeker niet, met nog een wedstrijd te gaan moeten er wel weer punten worden gescoord voordat de felbegeerde beker de lucht in gehouden kan worden.

De dag uitslag van de senioren: 1. Mari Vereijken 50 pnt. 2. Peter Beerens 47 pnt. 3. Henk Mastbroek 43 pnt.

Bij de junioren was Dennis Gruiters wederom de grote winnaar met een aantal van 22 vissen (het meeste van alle deelnemers) en een gewicht van 1,50 kg bleef hij de koploper in het algemeen klassement, Mark Wijgergangs, ver voor en kwam zo weer een klein beetje dichter bij de koploper. Ook hier valt de beslissing tussen deze twee kanjers op de laatste dag.

Op 20 september staat de laatste competitiewedstrijd gepland op de vijver De Koppelen in Beek en Donk. De loting start om 13.30 uur en de wedstrijd begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Een verzoekje voor de toeschouwers, tijdens de viswedstijd willen de vissers graag de aandacht op het vissen houden, wij hopen dan ook dat u dit respecteert.