Afbeelding

WTC Beek en Donk leeft zich uit in Spanje

Sportnieuws

WTC Beek en Donk leeft zich uit in Spanje



Beek en Donk - Wie Benidorm of Alicante zegt, denkt meteen aan zon, zee en bakken op het strand, in ieder geval lekker chillen. Toch is Calpe (vlakbij Benidorm) dit jaar de uitvalsbasis van de Wielerclub Beek en Donk voor de jaarlijkse fietsweek in de bergen.


Tijdens een minutieuze voorbereiding wordt er eerst gezocht naar een geschikte bungalow waar ze met circa 20 personen in kunnen. Ze moeten er natuurlijk ook in één ruimte kunnen eten, want zoveel mogelijk dingen gezellig samen doen staat voorop. Een paar leden proberen van tevoren een aantal uitdagende routes uit te stippelen, gelukkig kun je er jezelf, hoewel er geen Mont Ventoux of Galibier om de hoek liggen, toch aardig uit leven. Wat verder het binnenland in kan er lekker geklommen worden. Omdat niet iedereen evenveel klimtalenten heeft, passen ze de intensiteit en het aantal klimkilometers aan, zodat men bij een groep kan aansluiten die bij je past.

Meestal gaan ze voor deze week naar Frankrijk, Italië of Zwitserland, maar dit jaar hebben ze dus een verdere bestemming gekozen. Daarom zijn een paar leden, met een grote bus (bagage en proviand) en aanhanger met alle racefietsen erop, afgelopen vrijdag al afgereisd naar Spanje. De overige leden zijn met het vliegtuig naar Alicante gevlogen. Ook dit jaar is het weer gelukt om het geheel voor alle leden betaalbaar te houden. Deze fietsweek is zo'n 20 jaar geleden door leden van de wielerclub voor het eerst georganiseerd en ook alleen voor leden van de WielerToerClub Beek en Donk.

Heb jij klimmersbenen, wil je deze ontwikkelen of lijkt het je gewoon leuk om een weekje op een racefiets in de bergen te fietsen? Geef je dan op als nieuw lid!

Foto: WTC Beek en Donk