Afbeelding

NK voor leden van HBV Strijd in Vrede

Sportnieuws

NK voor leden van HBV Strijd in Vrede



Beek en Donk - In het weekend van 20 en 21 september werd in de provincie Drenthe het NK Veld met Mark Kanters en Stefan Kouwenberg als deelnemers gehouden. Handboogvereniging De Vrijheid uit Zuidlaren mocht voor het eerst in haar bestaan een dergelijke wedstrijd organiseren.


In een bosgebied was een parcours van ongeveer 6 kilometer uitgezet met 24 doelen die twee keer afgelegd moesten worden. Mark nam op zaterdag een ruime voorsprong op zijn tegenstanders en op zondag bleef hij aan kop staan. Daarmee werd hij Nederlands Kampioen bij de heren junioren recurve. Stefan zat in een sterk bezette compound klasse maar wist toch een keurige 6e plaats te bereiken.

St. Petrustoernooi
Zaterdag 20 september was het de beurt aan de schutters van Strijd in Vrede om op bezoek te gaan bij de Haagse Rozenknop in Helmond. Zij organiseren dit jaar het St. Petrustoernooi. De opkomst van de Beek en Donkse schutters was niet groot en de scores waren matig. Alleen Theo de Jong lukte het om met de compound een goede score neer te zetten met 239 punten.

Uitslag recurve:
Henk Caris 212, Henk Leenders 186, Wim van den Eijnden 185 en Martien van Deurzen 177.

Uitslag compound:
Theo de Jong 239, Louis van de Zanden 218 en Theo van den Dungen 200.

Start indoorcompetitie
Eindelijk is het indoorseizoen gestart voor de schutters op zondag 21 september. Over een afstand van 18meter 30 pijlen wegschieten met stoplicht. Altijd weer wennen zo’n eerste wedstrijd en voor sommigen helemaal als ze onverwachts door afmeldingen doorschuiven naar een hoger team en ook nog geconfronteerd worden met een Dutch Target. Oeps, als je dan buiten de 6 terecht komt heb je een misser. En missers werden er geschoten door verschillende schutters in de Ereklasse recurve en niet alleen door de eigen mensen. Maar de kop is eraf en men kan zich altijd nog verbeteren. Bij de compounders werd er goed geschoten door Twan van der Kruijs met 287 punten waarmee hij de andere teamgenoten toch wat puntjes voorbleef. Bij de recurvers gaven Jolanda van der Kruijs en Bas van den Berg elkaar nauwelijks iets toe met scores van 263 en 262. Bij de jeugd had Willem Vissers de wedstrijdzenuwen snel onder controle en schoot hij uitstekend met 228 punten.

Uitslag compound:
Twan van der Kruijs 287, Maikel van de Kerkhof 280, Melvin van de Kerkhof 278, Manou de Jong 278 en Theo de Jong 276.

Uitslag recurve:
Jolanda van der Kruijs 263, Bas van den Berg 262, Wietse Aarden 259, Damian Vaes 249, Willem Vissers 228 en Rita Segers 216.

Foto: Strijd in Vrede was aanwezig op het NK in Zuidlaren