Afbeelding

BBC-jazz klaar voor CARAT-concert

Muziek

BBC-jazz klaar voor CARAT-concert


Beek en Donk/Helmond – De BBC-jazz uit Beek en Donk verzorgt op zondag 28 september weer een concert op het CARAT-paviljoen in Helmond. BBC-jazz heeft al vaker opgetreden bij CARAT, maar deze keer wil men een bijzonder concert verzorgen. Bijzonder omdat het repertoire een flinke verandering heeft ondergaan.


Dirigent Pierre Heesakkers inspireert de muzikanten met de uitdaging regelmatig nieuwe muziekstukken in te studeren. Tijdens het concert van zondag zullen dan ook diverse nieuwe nummers te horen zijn zoals: C-jam Blues, Just a Gigolo, Doxy en Sam’s Boogie.

De BBC-jazz is zoals veel orkesten in Beek en Donk, rond negentiger jaren opgericht en heeft haar roots liggen in de jazzmuziek. BBC-jazz onderscheidt zich van veel andere bands door haar minder traditionele repertoire keuze. BBC-jazz is de weg ingeslagen van de jazzmuziek op zijn breedst. Rock, Swing en Blues nummers worden afgewisseld met Latin en Funk. Het repertoire bevat zowel moderne als klassieke swingstukken. Bij een jazzband horen natuurlijk zowel klassieke als moderne bluesthema’s.

De BBC-jazz prijst zich gelukkig met de nieuw ingeslagen weg. Blijkbaar is de keuze van het repertoire en de stijl van de muziek een goede keus geweest want daarmee blijken ze ook de interesse van nieuwe muzikanten te wekken. Het afgelopen jaar hebben ze daardoor de trompetsectie en altsax groep kunnen uitbouwen. Mocht er nog belangstelling zijn voor de trombonesectie, dan zien zij uw reactie graag tegemoet. Kom luisteren op zondagmiddag 28 september bij het CARAT-paviljoen in Helmond.