Afbeelding

Mannenteam Badminton Club Lieshout kent vliegende start

Sportnieuws

Mannenteam Badminton Club Lieshout kent vliegende start



Lieshout - Na twee wedstrijdronden staat BCL-M1/Sportpoint Gemert onbedreigd bovenaan in de eerste afdeling van de ‘Mannen-3 klasse’. Na eerst een goede uitoverwinning te hebben behaald op het mannenteam van Goirle, werd de eerste thuiswedstrijd tegen de mannen van Veerkracht met de maximale score van 8-0 binnengehaald.


BC Goirle-M1 - BCL-H1/Sportpoint Gemert: 2-6
In de uitwedstrijd tegen de Goirlese mannen viel vooral de kracht van de singlepartijen op bij de Lieshoutenaren. Alle singlepartijen werden immers door Bert Manders, Ruud van Vijfeijken, Wouter van Vijfeijken en Jeroen van der Heiden binnengehaald. Zij deden dat allemaal ook nog eens in twee sets: alleen Jeroen van der Heiden had uiteindelijk drie sets nodig om zijn tegenstander op de knieën te krijgen. In de vier dubbelpartijen was het anders. Tim van Bommel en Wouter van Vijfeijken verloren na een spannende wedstrijd nipt van hun Goirlese tegenstander (21-15, 24-22). Ook de dubbelpartij van Bert Manders en Tim van Bommel werd in twee sets verloren. Daartegenover stond dat de broers Ruud en Wouter van Vijfeijken hun dubbel wonnen (in drie sets) en Bert Manders en Jeroen van der Heiden dat ook deden (in twee sets), waardoor de eindstand van 2-6 op de borden kwam.

BCL-M1/Sportpoint Gemert – BC Veerkracht-H3: 8-0
De thuiswedstrijd tegen het derde mannenteam van BC Veerkracht uit Oeffelt was erg eenzijdig. In de eerste dubbelpartijen was er nog enige spanning. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken verloren immers hun tweede set, waardoor zij een driesetter moesten spelen. Ruud van Vijfeijken en Jeroen van der Heiden lieten het niet zover komen. Zij wonnen in twee sets. De singlepartijen waren niet anders. Wouter van Vijfeijken won, als eerste heer, soeverein met 21-10 en 21-11. Ruud van Vijfeijken had het als tweede heer moeilijker en had een derde set nodig om te winnen. Bert Manders (als derde heer) en Laurence Roijackers (als vierde heer) wonnen weer met speels gemak en lieten hun tegenstanders nauwelijks punten halen. Dat de afsluitende twee dubbelpartijen in twee duidelijke sets beslist werden in Lieshouts voordeel was volledig conform de verwachtingen gezien de behoorlijke krachtverschillen in deze wedstrijd.

Foto: BCL-M1/Sportpoint Gemert zoals het tegen BC Veerkracht speelde met Wouter van Vijfeijken, Ruud van Vijfeijken, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers