Zwaarbevochten zege voor ELI

Sportnieuws

Lieshout - ELI behaalde op het eigen sportpark tegen ONDO een zwaarbevochten 4-1 zege. Pas in blessuretijd viel de 3-1 en 4-1. De thuisclub kwam na 5 minuten gelukkig op voorsprong na een grote fout in de ONDO-defensie.

Bram Donkers benutte dit buitenkansje vlekkeloos, 1-0. De bezoekers kwamen even later bijna op gelijke hoogte, maar ELI-sluitpost Robin Evers kon de bal uit een goed genomen vrije trap nog tot corner verwerken. In de aantrekkelijke openingsfase zagen de in flinke getale opgekomen toeschouwers ELI bijna op 2-0 komen, maar Bram Donkers zag zijn inzet via de voet van de ONDO-keeper juist langs gaan. Toch kwamen de Blauwwitten na een kwartier op een 2-0 voorsprong. Het was Sem Steenbakkers, die de bal op fraaie wijze buiten bereik van de keeper van de bezoekers bij de 2e paal binnenschoot, 2-0. De thuisclub behield tot de rust het betere van het spel met kansen voor Steenbakkers en Donkers. ELI moest wel bedacht zijn op enkele gevaarlijke counters van de Heusdense ploeg.

Ook de beginfase van de 2e helft was erg aantrekkelijk. Aan ELI-zijde miste Steenbakkers het ONDO-doel op een haar, had het schot van Willem-Jan van de Brink een beter lot verdiend en had de sterke ELI-aanvoerder Lex Hollanders bijna succes met een kopbal. Na een uur werd de goed spelende Heusdense ploeg beloond voor het aanvallende spel. De bij een corner mee naar voren gekomen aanvoerder schoot de 2-1 binnen. Met Arie van Hoof in plaats van de verdienstelijk debuterende Frank van Erp nam ELI hierna het initiatief over. Doelpunten bleven voorlopig uit, al waren Willem Jan van de Brink en twee maal Lex Hollanders dichtbij de bevrijdende 3-1. In die fase kon de ELI-aanhang opgelucht ademhalen toen de bal bij een snelle counter vlak langs het ELI-doel verdween. Met de 90 minuten op de klok viel de beslissing. Eerst was het Sem Steenbakkers, die na een mooie actie de 3-1 binnenschoot. Direct hierna werd Bram Donkers in het beruchte gebied ten val gebracht. De toegekende strafschop schoot hij zelf onberispelijk binnen, 4-1. Door deze winst revancheerde ELI zich voor de smadelijke nederlaag tegen RKMSV.