Afbeelding

Badminton Club Lieshout start ook succesvol in midweekcompetitie

Sportnieuws

Badminton Club Lieshout start ook succesvol in midweekcompetitie



Lieshout - In de vierde klasse van de midweekcompetitie heeft BCL-R1/Bavaria de eerste wedstrijd winnend afgesloten. De uitwedstrijd tegen het team van BC Maarheeze eindigde in een eclatante 1-7 overwinning. BCL-R2/’t Verswarenhuys deed het zowaar nóg beter. Zij wonnen de thuiswedstrijd tegen BC Budel zelfs met 8-0.


BC Maarheeze-2 - BCL-R1/Bavaria: 1-7
Het Lieshoutse team dat dit seizoen voor het eerst meedoet aan de midweekcompetitie is meteen goed begonnen. Ondanks, of misschien wel dankzij, de afwezigheid van de nog steeds geblesseerden Walter van Leuken én Stan van Vijfeijken en met invaller Bert Manders wist het team duidelijk te winnen van het team uit Maarheeze. Vooral bij de dames waren de verschillen groot. Corine Gevers en Karin van den Biggelaar wonnen hun singlepartijen met duidelijke cijfers. Bert Manders en vooral Richard Essers hadden het zwaarder, maar wonnen ook. Vooral Richard maakte het erg spannend door een derde set toe te staan en die ook nog eens met 19-21 te winnen. In de afsluitende mixpartijen kwam het enige verliespunt. Bert Manders en Karin van den Biggelaar verloren na een lange en spannende partij van Huub Heezemans en Ineke Smeets. Met deze goede eerste overwinning heeft BCL-R1/Bavaria een mooie entree gemaakt in de midweekcompetitie en staat het meteen bovenaan in de eerste afdeling van de vierde klasse.

BCL-R2/’t Verswarenhuys - BC Budel-R3: 8-0
Ook BCL-R2/’t Verswarenhuys is de midweekcompetitie zeer goed begonnen. Dit ervaren team, dat al jaren in de midweekcompetitie speelt, wist met speels gemak van de tegenstander uit Budel te winnen. In de singlepartijen bij de heren hadden Marthijn Junggeburth en Jos Kluijtmans het alleen in de eerste set moeilijk. Beide wonnen daarna wel hun tweede set met duidelijke cijfers. Ida van de Lockant en Ingrid Bergé wonnen hun singlepartijen ook, waardoor de 4-0 al snel op de borden stond. Bij de herendubbel en bij de damesdubbelpartij was het niet veel anders. Duidelijke krachtsverschillen die in een duidelijke overwinning werden omgezet. Ook de afsluitende mixpartijen brachten geen ander beeld. Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé hadden het in de eerste set nog wel moeilijk maar wisten toch te winnen (21-19) waarna de tweede set veel duidelijker werd gewonnen (21-9). Marthijn Junggeburth en Ida van de Lockant lieten het niet zover komen: zij wonnen met duidelijke cijfers beide sets (21-11, 21-8). Door deze vliegende start staat ook dit midweekteam van Badminton Club Lieshout fier bovenaan: deze keer in de eerste afdeling van de vijfde klasse.

Programma
In verband met de herfstvakantie is er op zondag 19 oktober geen competitieprogramma. Op 26 oktober wordt de vierde competitieronde afgewerkt.

Foto: Karin van den Biggelaar vierde haar eerste officiële wedstrijd in de midweekcompetitie meteen met een 1-7 overwinning