Inbrekers stelen koperen goten Sint Servatius kapel

NULL

Inbrekers stelen koperen goten Sint Servatius kapel



Lieshout - Onlangs heeft het Sint Servatius Gilde uit Lieshout bezoek gehad van inbrekers die het gemunt hadden op de koperen goten van de Sint Servatius kapel. Niet alleen werd de goot meegenomen, maar ook een aantal dakpannen moesten het ontgelden. Dit was nu al de derde keer.


Het stichtingsbestuur heeft nu besloten om de koperen goot te vervangen voor een zinken. Dit doet enigszins afbreuk aan de kapel, maar het bestuur ziet geen andere mogelijkheid. Ook de vrijwilligers die zorg dragen voor de kapel hebben hier begrip voor. Het Gilde heeft de kapel gebouwd voor de bevolking van Lieshout en Mariahout, uit dankbaarheid voor de vele steun die ze mochten ontvangen bij de reactivering. Dank zij de vele giften trad het Gilde in 1981 tijdens het 12,5-jarig ambtsjubileum van Burgemeester Piet van Hout, met 13 geüniformeerde naar buiten. Heden ten dagen telt het Gilde een kleine 30 geüniformeerde. De kapel die gebouwd is op het Ginderdoor, tussen Lieshout en Mariahout, is op 16 november 1996 door Bisschop ter Schure in gezegend.

De stichting Sint Servatius Kapel heeft destijds bewust gekozen voor die plek op het Ginderdoor. Ten eerste, vroeger heeft er daar ook een kapel gestaan, Ten tweede, de leden van het Sint Servatius Gilde komen uit Lieshout en Mariahout. Vele mensen hebben in de loop der jaren een kaarsje aangestoken bij Sint Servatius of Maria, zo ook het bestuur, in de hoop dat de boeven de kapel met rust laten, zodat iedereen nog in lengte van jaren kan genieten van deze mooie kapel.