Afbeelding

Jeugd Badminton Club Lieshout sprokkelt puntjes bijeen

Sportnieuws

Jeugd Badminton Club Lieshout sprokkelt puntjes bijeen



Lieshout - In de leeftijdsklasse tot 15 jaar sprokkelt BCL-U15/Rabobank de puntjes langzaam bijeen. Soms 4 punten (tegen Oosterhout), dan weer 3 punten (tegen Son) en uiteindelijk 2 punten (tegen Geldrop) vullen het totaal van BCL-U15/Rabobank in de 6e afdeling van deze klasse tot een totaal van 12 punten aan. Hierdoor staat het team inmiddels op een acceptabele, vijfde plaats.


BC Oosterhout-U15/3 - BCL-U15/Rabobank: 4-4
De uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van BC Oosterhout eindigde in een gelijkspel. Dat was een juiste afspiegeling van de krachtverhoudingen. In de dubbelpartijen wonnen Mathijs Janssen en Roel de Laat, na een mooie en lange driesetter de jongensdubbelpartij. Sabine Verbakel en Janne van de Laarschot verloren hun meisjesdubbelpartij in twee sets. In de singlepartijen werd ook de helft gewonnen. Roel de Laat en Mathijs Jansen wonnen beide hun singlepartij in twee sets. Sabine Verbakel en Janne van de Laarschot konden dat niet nadoen en verloren in twee sets. Ook van de afsluitende mixpartijen werd één partij door BCL-U15/Rabobank gewonnen en één verloren, waardoor de wedstrijd volledig in evenwicht bleef en de punten werden gedeeld.

BCL-U15/Rabobank – BC Alouette-U15/3: 3-5
De thuiswedstrijd tegen het Sonse Alouette werd overschaduwd door de afwezigheid van enkele basisspelers, waardoor de wedstrijd bij voorbaat al niet gewonnen kon worden. De dubbelpartijen werden ook in deze wedstrijd gedeeld: Mathijs Janssen en Roel de Laat wonnen hun partij, terwijl de meisjesdubbelpartij vanwege onderbezetting opgegeven moest worden. Dat was ook zo bij de singlepartijen: Roel de Laat en Mathijs Jansen wonnen, terwijl Janne van de Laarschot haar meerdere moest erkennen in Marleen Luijten en de vierde singlepartij opgegeven moest worden. In de afsluitende mixpartij, die werd verloren werd uiteindelijk het verschil gemaakt en de wedstrijd als totaal verloren met 3-5.

BC Geldrop-U15/3 – BCL-U15/Rabobank: 6-2
Tegen de sterke leeftijdsgenoten van BC Geldrop kon het U15 team van Badminton Club Lieshout slechts twee partijen binnen halen. Opnieuw lieten Mathijs Jansen en Roel de Laat zien dat zij een goed dubbelduo zijn, door met duidelijke cijfers te winnen. Ook Gwenn Somers liet zien mee te kunnen. Zij won in twee sets van haar leeftijdsgenoot uit Geldrop. Helaas konden Janne van de Laarschot, Mathijs Janssen en Roel de Laat dat in de singlepartijen niet nadoen. Zij verloren allemaal. Ook in de afsluitende mixpartijen was het beeld niet anders, waardoor er uiteindelijk slechts twee punten in de sporttas meegenomen konden worden naar Lieshout.

Foto: BCL/U15-Rabobank met achter (vlnr) Matijs Janssen en Roel de Laat en voor (vlnr) Janne van de Laarschot, Sabine Verbakel en Gwenn Somers