Afbeelding

Dirk Schrama actief op WK Obstacle Running

Sportnieuws

Dirk Schrama actief op WK Obstacle Running

Lieshout/Cincinnati (VS) - Obstacle running, oftewel hardlopen door de modder met hindernissen onderweg, wordt steeds populairder. Dit jaar doen er in Nederland al meer dan 100.000 mensen mee aan Mud Masters, Breakout Run, Strong Viking Run en andere modderige hardloop-evenementen. Dirk Schrama uit Lieshout neemt deel aan het WK in Amerika.

Obstacle running is de snelst groeiende sport ooit en wereldwijd doen er dit jaar naar schatting 10 miljoen mensen mee aan een obstacle run. De sport wordt steeds professioneler en dit heeft geresulteerd in het eerste Wereldkampioenschap Obstacle Running. Dit WK vindt dit weekend plaats in het Amerikaanse Cincinnati.

Vanuit Nederland doen er ongeveer 20 deelnemers mee, waaronder Dirk Schrama. Ultraloper Schrama doet sinds 2012 aan obstacle running en deed intussen wereldwijd aan meer dan 50 evenementen mee. Eerder dit jaar wist hij zich te kwalificeren voor een plek op het WK. Hij verwacht een zware en uitdagende run in de VS. Daarnaast is de hele obstacle running scene aanwezig, dus het zal één groot feest worden. Naast een deelnemer uit Laarbeek heeft dit WK nog een Laarbeeks tintje. De Nederlandse ploeg wordt gesponsord door webshop DutchMudMen.com die haar logistiek uitbesteed heeft aan TRIA Webshops in Lieshout. De mooie oranje shirts voor het team zijn bedrukt door Sportshop Laarbeek uit Beek en Donk.

Foto: Dirk Schrama, de vierde van links, neemt deel aan het WK in Amerika