Afbeelding

O&U concert:

NULL

O&U concert: ‘Musik ohne Grenzen’

Beek en Donk - In muziekcentrum ‘t Anker geeft de koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning op zaterdag 1 november vanaf 20.00 uur, een concert. Dit in samenwerking met het Duitse Landesblasorchester Baden-Württemberg. Vanwege het internationale tintje van de avond, heeft het concert als thema ‘Musik ohne Grenzen’ gekregen.

Het is de eerste keer dat Harmonie O&U een Duits orkest mag ontvangen in haar muziekcentrum. Voor beide orkesten is het een hele eer om samen een concert te mogen geven. De twee orkesten presenteren een bijzonder programma. O&U onder leiding van haar vaste dirigent Fried Dobbelstein opent de avond spectaculair met onder andere het stuk Divertimento van Oliver Waespi en Angels in the Architecture van Frank Ticheli. Daarnaast brengt het orkest het prachtige October van Eric Whitacre ten gehore. De harmonie uit Beek en Donk ziet in dit concert een uitstekende try-out als voorbereiding op de deelname aan een concours op 30 november in Veldhoven, waarbij ze met dit programma de jury wil imponeren.

Het Zuid-Duitse Landesblasorchester, met Björn Bus als dirigent, kan gezien worden als één van de succesvolste symfonische blaasorkesten van Duitsland. Vier weekenden per jaar heeft dit orkest een intensief repetitieweekend, waarbij muzikanten uit heel Duitsland bij elkaar komen om zich voor te bereiden op het komende concertprogramma. Het orkest heeft meer dan tien CD’s uitgebracht en heeft vele prijzen gewonnen, waaronder een eerste prijs in hoogste klasse op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zij spelen in Het Anker onder andere Solemn Overture for the 20th Anniversary of the October Revolution van Reinhold Gliere en het veel geprezen werk The Fool’s Journey van Hans van der Heide. Verder staat het driedelige El Bosque Magico van Ferrer Ferran op het programma met Ralph van Daal als solist op hobo.

Het belooft een zeer bijzondere avond te worden voor liefhebbers van symfonische blaasmuziek. Kaarten voor het concert ‘Musik ohne Grenzen’ zijn te koop op vrijdagavond vanaf 21.00 uur aan de kassa van muziekcentrum ‘t Anker, telefonisch zijn deze te bestellen via tel. 06-30988249 en op de avond zelf zijn er eveneens kaarten beschikbaar. De entree is €5,00 per persoon.

Foto: Het Duitse Landesblasorchester Baden-Württemberg geeft een concert in samenwerking met Harmonie O&U