Alzheimer Nederland zoekt collectanten

NULL

Alzheimer Nederland zoekt collectanten



Laarbeek - Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften. De organisatie zoekt om die reden nog dringend naar enthousiaste collectanten in heel Laarbeek voor de collecteweek van 3 tot en met 8 november.


Waarom collecteren?
Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Eén op de vijf mensen wordt door de ziekte getroffen. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Met een paar uur tijd kunnen geïnteresseerden zich als collectant inzetten tijdens de collecteweek van 3 tot en met 8 november 2014. Aanmelden kan bij: Angeline van Ansem, tel. 06-25457847, mail angelinevanansem@onsbrabantnet.nl of via www.alzheimer-nederland.nl/collecte of tel. 033-3032661.