KBO Lieshout staat bol van activiteiten

NULL

KBO Lieshout staat bol van activiteiten



Lieshout – KBO Lieshout houdt de komende tijd een aantal activiteiten, waaronder een bezoek aan het emaillemuseum, een etentje en de kerstmarkt in Aken.

Emaillemuseum
Een uit de hand gelopen hobby, een verzameling die uitgroeide tot een ware collectie. Zo kun je het emaillemuseum Het Kleine Aadal van Wim van Heeswijk in Erp omschrijven. Voorwerpen zoals vergieten, petroleumbranders, koffie-en theepotten staan in verschillende ruimtes opgesteld. Wim van Heeswijk leidt je rond en heeft overal een verhaal bij. Zo leer je wat een henkelman is of een doofpot. Dinsdag 11 november brengt seniorenvereniging KBO Lieshout er een bezoek. Fietsers vertrekken om 13.00 uur vanaf het Dorpshuis, auto’s om 13.30 uur. De entree is €3,00, meerijden kost €2,00. Opgeven bij de Inloop.

Uiteten
Op dinsdag 25 november gaan de Lieshoutse senioren weer samen uit eten. Deze keer is gekozen voor ‘Inclusief Restaurant’, een bijzondere locatie in Helmond. Onder professionele begeleiding van leermeesters Horeca doen personen met een afstand tot de arbeidsmarkt er werkervaring op. Op die manier kunnen ze doorgroeien naar een baan in het bedrijfsleven. De gasten worden om 18.00 uur verwacht. Kunt u niet op eigen gelegenheid naar Helmond? Laat het weten bij de Inloop. Voor €1,00 rijdt u met iemand mee. Samenrijders vertrekken om half zes vanaf het Dorpshuis. Voor deze activiteit kunt u zich aanmelden bij de Inloop.

Kerstmarkt in Aken
De kerstmarktreis gaat dit jaar naar Aken en is gepland op donderdag 11 december. Behalve de Kerstmarkt staat er voor belangstellenden ook een bezoek met gids aan de schitterende Dom van Aken op het programma. De dag zal worden besloten met een gezamenlijk diner. Graag bijtijds aanmelden bij de Inloop, er is één bus beschikbaar.

Wekelijkse activiteiten
Naast de al bestaande fitness/gymgroepen voor de oudere senioren gaat KBO Lieshout ook een combinatie van gym en fitness in groepsverband aanbieden aan de leden van 50 tot 65 jaar. In groepen van maximaal 12 personen gaat men wekelijks onder leiding van een fysiotherapeut sporten. Datums en tijden kunnen in overleg worden vastgesteld. Meer informatie krijgt u bij bij de Inloop.

Kaarten
De bridgeclub komt ieder week op donderdagavond bij elkaar in het Dorpshuis. Vanaf dit seizoen wordt er gestart om 19.30 uur. Rikken en jokeren kan op maandagavond vanaf 19.30 uur en op woensdagmiddag vanaf 13.30 uur. Wie zin heeft om ook eens een kaartje te komen leggen is altijd van harte welkom. Sluit gewoon aan bij de kaarters in de foyer van het Dorpshuis.

Activiteiten voor Jongere Senioren (50-65jr)
KBO Lieshout wil graag activiteiten voor jonge senioren (50-65jr) organiseren. Er wordt gedacht aan tennislessen in kleine groepen en aan een cursus schilderen en/of tekenen. Wie meer wil weten kan terecht bij de Inloop.

De Inloop is iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in het Dorpshuis. Loop gewoon eens binnen voor informatie over activiteiten van de KBO of om u aan te melden.