Afbeelding

Hoe is het nou met ... Carlos Donkers

NULL

Hoe is het nou met ... Carlos Donkers 


Deze week is het de beurt aan de Lieshoutse volkszanger Carlos Donkers. Hij combineert zijn fulltime baan als ZZP-er in de bouw met een artiestenbestaan in het weekend. Samen met zijn vrouw Ellen, alias manager en chauffeur, toert Carlos door heel Brabant om op te treden.

Mensen vermaken
De 52-jarige Carlos groeide op in een gezin van 7 kinderen op een boerderij in de Vogelenzang in Lieshout. Op de vraag of Carlos als kind ook al met zingen bezig was is zijn antwoord: “Nee hoor, ik was vooral veel aan het voetballen. Zingen is nooit een hobby geweest. Wel heb ik het altijd leuk gevonden om mensen te vermaken." Dit kwam volgens hem al naar voren toen hij bij voetbalcub ELI trainer was voor het damesteam. Plezier maken tijdens de training vond hij erg belangrijk. "Ik verzon steeds iets nieuws, wanneer de puf er even uit was tijdens een training. Dit varieerde van buikschuiven tot rennen met golfsticks over het voetbalveld."

Geniet van het leven

In 1990 deed Carlos voor de eerste keer mee aan de Soundmixshow. Hij zong op televisie het inmiddels populaire verzoeknummer 'l O Sole Mio'. Een tweede Soundmixshow optreden volgde. Carlos: “Mijn broer Christ was trots op mij en vond dat ik verder moest gaan met zingen. Ik vond dat niet zo nodig. Zijn dood, 11 jaar geleden, was voor mij echter de aanleiding om het toch te gaan doen, en zorgde voor inspiratie van verschillende zelfgeschreven nummers. Zo heb ik mijn bekendste nummer 'Jij' geschreven voor mijn schoonzus; de vrouw van Christ. Maar ook het nummer ‘Als ik ga'; dit gaat over het feit dat je nu moet genieten, want morgen kan het over zijn."

Fans

Inmiddels heeft Carlos 6 CD's uitgebracht. "Tot een landelijke doorbraak van mijn bekendste nummer ‘Jij', is het helaas nog niet gekomen. Daarvoor moet je de juiste persoon op de juiste plek tegenkomen. Toch zijn er genoeg fans. Dat blijkt wel uit het feit dat de CD-presentaties nog elke keer uitverkocht zijn geweest." Handtekeningen uitdelen is volgens Carlos niet aan hem besteed. "Zelfs het feit dat mensen een CD van mij willen kopen, voelt nog steeds een beetje onwennig. Een soort verlegenheid? Het liefste treed ik vroeg in de avond op, wanneer nog niet iedereen dronken is. Wanneer je dan het publiek meekrijgt, doe je het pas echt goed. Na het optreden blijf ik altijd hangen in het café om de mensen te entertainen.”

Zelfs in Gran Canaria kunnen Nederlanders genieten van Carlos. Een paar keer per jaar gaan Carlos en Ellen naar Playa del Ingles op vakantie. Daar treedt hij op in het Heineken Café. “Af en toe bezoek ik zieke en terminale fans. Ook heb ik op verschillende begrafenissen gezongen. Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor lokale goede doelen”, vertelt de Lieshoutse zanger.

Vermoeiend
"Het artiestenbestaan naast een fulltime baan is vermoeiend." Hoe geniet Carlos momenteel van het leven? “In mijn stoel zitten en lekker televisie kijken. En elke zaterdag rust ik uit in de ELI-kantine bij mijn broer", besluit hij met een glimlach.