Onderzoek naar jongeren over het wonen in een kleine kern

NULL

Onderzoek naar jongeren over het wonen in een kleine kern


Laarbeek - Het platteland vergrijst en ontgroent. Relatief veel jongeren trekken weg uit kleine kernen en vestigen zich in de stad of in de grotere dorpen. Het wegtrekken van jongeren uit kleine kernen heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid daar.


Samen met de vereniging kleine kernen Noord-Brabant en de provincie Noord-Brabant start het PON (onderzoeks- en adviesbureau voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken) een research community. Dit is een afgesloten online platform waar een groep mensen gedurende een korte periode van twee weken op een intensieve en interactieve manier met elkaar in gesprek gaat.

Via deze community willen ze van jongeren zelf horen waarom zij in een kleine kern (willen) wonen of er juist zijn weggegaan en wat zij belangrijk vinden in hun woonomgeving. Met deze kennis informeren ze dorpsraden, gemeenten en andere organisaties.

De resultaten van de community worden breed verspreid en worden in ieder geval gepubliceerd in de kleine kernen krant en Kernkracht. De gegevens worden anoniem verwerkt.

Deelnemers gezocht
De community Licht op Jong! Loopt van maandag 10 t/m maandag 24 november. Voor de community is PON op zoek naar mensen tussen de 18 en 35 jaar oud die in een kleine kern in Noord-Brabant wonen of hebben gewoond. Onder de actieve deelnemers van de community worden drie Bol.com bonnen van €50,00 verloot.