ELI laat kansen op periodetitel liggen

NULL

Lieshout - ELI heeft de kansen om de 1e periodetitel te behalen en zich op de tweede plaats te nestelen laten liggen. Uit tegen staartploeg SSE werd een 3-2 nederlaag geleden. In een -van beide kanten- heel matige eerste helft, hielden de ploegen elkaar in evenwicht.

De Lieshoutenaren waren enkele malen via Sem Steenbakkers dichtbij een doelpunt, maar hij wist zijn goede acties niet te bekronen met een doeltreffend schot. Aan de andere zijde ontsnapte de soms onzekere ELI-defensie in de 13e minuut aan een doelpunt, toen een schot van de aanvoerder van de thuisclub op de lat belandde. In de laatste minuut voor rust ontsnapte ELI heel fortuinlijk aan een achterstand, omdat een SSE-speler een open kans onbenut liet.

Direct na rust had de thuisclub wel succes, toen de bal uit een vrije trap ongelukkig op het hoofd kwam van een ELI-verdediger, 1-0. ELI ging nu met de verse krachten Rob Vereijken en Geert Minten op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde succes op. Het was Rob Vereijken, die op de achterlijn de bal veroverde en direct Sem Steenbakkers in stelling bracht. Deze aarzelde niet en haalde meteen verwoestend uit, 1-1. Deze stand bleef niet lang gehandhaafd, want een nieuwe fout in de ELI-defensie stelde SSE in staat om de bal binnen te koppen, 2-1.

Hierna liet Rob Vereijken de kans op de gelijkmaker liggen, door van dichtbij hoog over te schieten. Aan de andere zijde was het wel raak toen een SSE-aanvaller de bal uit een corner ongehinderd kon binnenkoppen, 3-1. In de laatste 10 minuten ontstond nog een spectaculair duel, omdat ELI sterk aandrong. Het was de bedrijvige Geert Minten, die de 3-2 liet aantekenen, nadat hij kort daarvoor zijn schot door de SSE-keeper gestopt zag. In de slotseconde was het nog de mee opgerukte aanvoerder Lex Hollanders, die bijna de gelijkmaker wist te maken.