Gemeente start met afvalproef in De Voorbeemd

NULL

Gemeente start met afvalproef in De Voorbeemd


Beek en Donk – De gemeente Laarbeek gaat aan de hand van een afvalproef kijken wat een goede manier is om de afvalproductie te verminderen. Door middel van speciale zakken zal straks al het afval gescheiden moeten worden, waardoor de grijze container kan verdwijnen. Het restafval moet zo'n 5% bedragen. De proef start in februari 2015 in wijk De Voorbeemd in Beek en Donk.

De bewoners van bovenstaande wijk zijn een hele tijd terug al geïnformeerd over deze proef. Onlangs vond ook een informatieavond plaats, die door zo'n honderd mensen werd bezocht. De reacties hierop waren positief, waardoor de gemeente de proef nu doorzet.

Het experiment start in februari en heeft een looptijd van zes maanden. In plaats van de grijze container, gaan de inwoners aan de slag met speciale vuilniszakken. Deze kunnen gekocht worden bij - nog nader overeen te komen - winkels. Deze zakken zijn ervoor om al het afval te scheiden. In de wijk zullen diverse punten komen, waar het afval naartoe gebracht kan worden. De vuilniswagen komt het op die plaatsen ophalen. Hoe dit precies allemaal gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Dit moet allemaal nog geconcretiseerd worden. De gemeente Laarbeek hoopt snel met meer informatie te komen voor de bewoners van De Voorbeemd.