Afbeelding

10-jarig Jubileumconcert Muzikale

Muziek

10-jarig Jubileumconcert Muzikale


Aarle-Rixtel - Muziekvereniging Muzikale geeft op zaterdag 8 november een jubileumconcert in De Dreef samen met de ‘Southern Comfort Barber Gals’ uit Eindhoven. Muziekvereniging Muzikale uit Aarle-Rixtel bestaat 10 jaar en wil aan dit feit aandacht schenken met dit concert, dat start om 20.00 uur. De toegang is gratis.


Vanwege het grandioze succes van de eerste kennismaking van Muzikale met barbershopsinging, in 2007 in zaal 't Heuveltje, is weer contact gelegd met de Eindhovense Southern Comfort Barber Gals.

Barbershopsinging is een specifieke manier van zingen. De basis van de presentatie ligt in het zingen met een natuurlijke uitstraling; vrolijkheid, verliefdheid of weemoed worden overgebracht met de klank en de tekst maar ook met mimiek en lichaamstaal. De lead zingt doorgaans de melodie en moet het luidst klinken, de bass zingt de basis en moet ook flink vertegenwoordigd zijn om de totale sound een warme donkere ondertoon te geven. De baritone past zich aan en kan zowel boven als onder de lead zingen; deze stem speelt een belangrijke rol in de balans en de klankkleur van de verschillende noten van een song door afwisselend naar de lead of de bass te kleuren. De tenor tenslotte zingt de hoogste partij en is klein maar fijn; duidelijk waarneembaar maar zelden op de voorgrond. Het is een prachtige vorm van koorzang, zowel om te zien als om te horen.

Muzikale spelt, onder leiding van Gert van Kraay, vóór de pauze populair klassieke werken. Ná de pauze voegen Carlien van Kampen, Jelle Kaarsgaren en Marcel Brak zich bij het orkest. Zij brengen, begeleid door de orkestleden, Amsterdamse en andere meezingers ten gehore. Het is een erg gevarieerd concert van instrumentale en vocale muziek, met en zonder begeleiding. Meer informatie is te vinden op de website www.muzikale.nl en op Facebook op de pagina van Muzikale.