Afbeelding

Ekkermuzikanten houden 24e Ekkerfestival

Muziek

Ekkermuzikanten houden 24e Ekkerfestival


Beek en Donk - Muziekkapel ‘De Ekkermuzikanten’ uit Beek en Donk houden voor de 24e keer het Ekkerfestival. Dit festival wordt gehouden in Zaal van de Burgt aan het Heuvelplein te Beek en Donk op zondagmiddag 2 november en start om 13.00 uur. Het wordt een mooie muzikale middag voor muzikanten en liefhebbers van blaasmuziek. Een vijftal muziekkapellen zorgt samen met ‘De Ekkermuzikanten’ voor een middag met non-stop blaasmuziek.

Het festival wordt geopend door De Oude Hap uit Aarle-Rixtel. De 15 leden tellende muziekvereniging is opgericht in 1973 en staat onder leiding van Piet Diender. Het repertoire bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek zoals polka’s, walsen, marsen en andere populaire muziek van verschillende genres. Alleszins de moeite waard om eens bij een optreden te zijn.

Om 13.50 uur is het de beurt aan Röllik Goewd. Dit buurtorkest uit Beek en Donk speelt een repertoire dat bestaat uit verschillende soorten blaasmuziek. Hun motto is: muziek maken voor eigen en andermans plezier. Zelf vinden ze het vooral belangrijk om gezellig met elkaar een mooi stukje muziek te maken. De afgelopen maanden waren ze onder meer te horen bij de Kennedymars in Someren, het tuinevenement Bloem en Tuin in Nuenen en natuurlijk het muziektuinpodium in Beek en Donk.

Hierna komt de organiserende kapel ‘De Ekkermuzikanten’ op het podium. Het optreden
begint om 14.40 uur. Met een gevarieerd programma proberen zij het publiek 45 minuten lang te vermaken. Een mooie gelegenheid om ook weer eens wat nieuwe nummers te laten horen. Blaaskapel De Ekkermuzikanten staat al meer dan 25 jaar onder leiding van Piet Diender.

Om 15.30 uur treed muziekband Just4Fun op. Dit populaire blaasorkest uit Eindhoven, met een uitgebreide bezetting van circa 25 blazers en 6 slagwerkers, gaan voor veel ‘power’ zorgen. De big-band-stijl met vooral bekende muziek uit de 60-70-80 jaren, maakt Just4Fun heel herkenbaar. De naam Just4Fun geeft aan waar ze voor staan: muzikaal plezier voor henzelf en voor het publiek staat voorop.

Die Furstenwalder Musikanten uit Liempde treden vooral op tijdens diverse muziek- en kapellenfestivals in binnen- en buitenland. Op het Ekkerfestival mogen ze dus zeker niet ontbreken. Als familiekapel zijn ze in 1978 opgericht ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Oma Vorstenbosch. Na ruim 30 jaar zijn ze nog steeds bij elkaar, wel aangevuld met andere muzikanten om de Egerländer, Tsjechische en Böhmische muziek zo goed mogelijk te gehore te kunnen brengen.

Om 17.10 uur, als laatste blaaskapel van deze middag: de Parkblaozers uit Nuenen. Opgericht in 1982, door een aantal goedwillende amateurs, die graag tijdens carnaval muziek wilden maken. In de loop der jaren is flink geoefend en is de kapel een begrip in de Nuenense muziekwereld geworden. Er heeft een flinke verbreding van het repertoire plaatsgevonden: van Zuid-Amerikaans tot dixieland, van Spaans tot Oostenrijks en ook Nederlandse nummers ontbreken niet. Door de jaren heen is het carnavalsgebeuren op de achtergrond geraakt en richten de optredens zich meer op binnen- en buitenconcerten, braderieën, recepties en andere feestelijke gelegenheden. Vorig jaar waren ze met veel succes ook al te gast op het 23e Ekkerfestival. Een prima afsluiting dus voor deze muzikale middag.

Het 24e Ekkerfestival duurt tot ongeveer 18.30 uur. De toegang is geheel gratis. Voor de kleine kinderen is er een speciale kinderhoek ingericht waar zij zich onder begeleiding kunnen vermaken. Meer informatie over de Ekkermuzikanten en het Ekkerfestival kunt u vinden op www.ekkermuzikanten.nl.