Afbeelding

Veldtoertocht in Beek en Donk

Sportnieuws

Veldtoertocht in Beek en Donk


Beek en Donk – in Beek en Donk wordt komende zondag (2 november) de 19e veldtoertocht gehouden. Deze veldtoertocht is een toertocht voor ATB-ers en veldrijders en is een van de mooiste tochten in Zuidoost Brabant.


Meer dan 90% van de tocht gaat over onverharde wegen en paden. Voor de deelnemers is er een grote parkeergelegenheid op 100 meter van de start. Er kan gefietst worden in de afstanden 30, 40 of 45 kilometer en het is mogelijk om onderweg van afstand te veranderen.

Het parcours, wat vooral door velden en bossen loopt, is zeer gevarieerd, gedeeltelijk vernieuwd, en alle facetten zijn aanwezig voor de echte biker. De organisatie, die in handen is van Wieler Toer Club Beek en Donk, zorgt voor een goed met linten en pijlen aangegeven route, waarbij iedere deelnemer in zijn of haar eigen tempo kan genieten van de omgeving en de inspanning. Op het parcours zijn beveiligde oversteekplaatsen en routecontroleurs aanwezig. Op de pauzeplaats, ongeveer halverwege de route, wordt gezorgd voor de verzorging van de inwendige mens, is de EHBO aanwezig en kleine reparaties kunnen daar uitgevoerd worden. Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en na te kletsen onder genot van koffie of iets anders.

De start en inschrijving van de toertocht zijn tussen 9.00 en 10.00 uur in het KPJ-gebouw ‘de Zwink’ aan de Heereindsestraat (langs de sportvelden van Sparta’25). Vanaf de invalswegen van Beek en Donk wordt het vertrekpunt met borden aangegeven. De deelnamekosten zijn €3,00 voor NTFU leden en €4,00 voor niet-leden. Deelnemers jonger dan 16 jaar kunnen voor €1,00 aan de tocht deelnemen.

Meer informatie is te verkrijgen via www.wtcbeekendonk.nl, bij Toon Swinkels, tel. 0492-462451 of René van Loon, tel. 06-13756955 of per e-mail info@wtcbeekendonk.nl.