Afbeelding

Omroep Kontakt houdt marathonuitzending voor zieke Jayden

NULL

Omroep Kontakt houdt marathonuitzending voor zieke Jayden


Beek en Donk – Omroep Kontakt houdt vandaag en morgen een live marathonuitzending van 34 uur voor de zieke Jayden uit Beek en Donk. De omroep hoopt hiermee een bedrag van €25.000 op te halen. Om dit te bereiken, zijn diverse acties bedacht.

Donaties
Vorige week was in De MooiLaarbeekKrant al te lezen dat Jayden in december waarschijnlijk naar Amerika gaat voor behandeling. De kledingactie van komende zaterdag en de marathonuitzending van Radio Kontakt moeten ervoor zorgen dat het laatste ‘beetje’ geld van wat er in totaal nodig is, wordt opgehaald.

Adri Vogels, voorzitter van Omroep Kontakt, is duidelijk over de actie: “Wij gaan 34 uur lang – van vrijdagochtend 08.00 tot zaterdagmiddag 18.00 uur - via radio, televisie en social media actief zijn, om ervoor te zorgen dat het financieel haalbaar is om Jayden in Amerika zijn kans op leven te vergroten naar ongeveer 50%. Een kind van 6 jaar is immers nog niet klaar met leven, Jayden dient nog een heel leven voor zich te hebben.”

Programma

Adri legt uit hoe Omroep Kontakt vrijdag en zaterdag te werk gaat: “Een belpanel gaat vrijdag en zaterdag ongeveer 400 Laarbeekse bedrijven bellen voor een donatie. Daarnaast komen er in de studio een aantal artiesten live optreden. Zo is contact gelegd met Yvo van Rossum, Jaring Suurs en de band Stompenoy. Ook zijn we druk bezig met het regelen van een verrassingsartiest speciaal voor Jayden en zijn ouders.”

De omroep gaat daarnaast op beide dagen veel op pad voor reportages. “We bezoeken Jaydens basisschool ’t Otterke, maar gaan ook in gesprek met bijvoorbeeld specialisten. Carla en Erwin Lucker, de personen achter de stichting ‘Geef om Jayden’, zullen ook regelmatig middels een interview op de radio te horen zijn. Zij maken daarnaast deel uit van het belteam”, aldus Adri.

Plaatjes aanvragen
Een andere manier om geld op te halen, kan via het aanvragen van platen. Dit kan op beide dagen, de gehele dag door. Adri vertelt: “Je kunt dit doen door te bellen naar 0492-463624. De minimale donatie voor het aangevraagde verzoeknummer bedraagt €10,00. Dit gaat geheel naar de stichting ‘Geef om Jayden’.”

Naast het aanvragen van plaatjes, kunnen inwoners ook een bezoekje brengen aan de studio. Daar zal een pot aanwezig zijn, waarin donaties gedaan kunnen worden.

Kledingactie
Bij tankstation Jos Maas in Gemert vindt zaterdag een groots opgezette kledingactie plaats. Ook hiervan zal Omroep Kontakt verslag doen. De bedoeling is dat daar een record gevestigd gaat worden van maar liefst 10.000 kilogram kleding. De kleding kan bij dit tankstation ingeleverd worden. Voor deze actie zijn ook een aantal leerlingen van het Commanderij College actief. Ook alle basisscholen zijn benaderd om actief mee te werken aan dit initiatief.

Bekendmaking einduitslag

Na twee dagen volop radio maken, wordt op zaterdagmiddag rond 17.45 uur de eindstand bekendgemaakt. Dit wordt gedaan door Carla en Erwin Lucker.

Doneren
Wilt u geld doneren? Dit kan door het door u gekozen bedrag over te maken naar: NL09 RABO 0181674297 t.n.v. Stichting ‘Geef om Jayden’. “Maar je mag natuurlijk ook vrijdag of zaterdag naar de studio komen of een plaatje aanvragen!”, besluit Adri.