Afbeelding

Geslaagd en gevarieerd 24e Ekkerfestival

Muziek

Geslaagd en gevarieerd 24e Ekkerfestival

Beek en Donk - In Café/Zaal van de Burgt werd zondag voor de 24e keer het Ekkerfestival gehouden. Evenals voorgaande jaren kan de organisatie (Ekkermuzikanten) ook dit jaar terugkijken op een geslaagd en gevarieerd festival. Dit mede dankzij de blaaskapellen die aan dit festival hebben meegewerkt.

Om 13.30 uur werd het festival geopend door Piet van Neerven. Door omstandigheden hadden de leden van de Ouwe Hap uit Aarle-Rixtel afgemeld. Gelukkig was Röllik Goewd meteen bereid om dit probleem op te lossen. Deze kapel uit Beek en Donk staat onder leiding van Martien Wagelmans. Röllik Goewd speelde een aantal zeer herkenbare nummers. Vooral de Hollandse meezingers werden uitstekend ontvangen bij het aanwezige publiek. Als tweede kapel waren de Ekkermuzikanten aan de beurt. Met de hulp van een gast klarinettist en een gast basblazer wisten ze een leuk afwisselend programma te brengen onder leiding van Piet Diender.

Just4Fun, de volgende muziekband, vertelde meteen dat zij altijd proberen de zaal leeg te krijgen. Ze werden dan ook meestal als afsluiter gebruikt op een festival. Deze grote band met zo'n 30 muzikanten wisten met hun programma vooral veel lof te oogsten bij de aanwezige jeugd. Vooral het showelement werd zeker gewaardeerd. De naam Just4Fun geeft ook aan waar ze voor staan: Muzikaal plezier voor henzelf en voor het publiek staat voorop.

Als 4e blaaskapel waren die Fürstenwalder Musikanten uit Liempde aan de beurt. Deze ‘familiekapel’ staat onder leiding van Willy van der Steen. Egerländer, Tsjechische en Böhmische muziek werden moeiteloos ten gehore gebracht. Dit tot groot plezier van het aanwezige publiek. Als afsluiter stonden de Parkblaozers op het programma. Vorig jaar waren zij ook al te gast bij het Ekkerfestival en dit was zo goed bevallen dat ze dit jaar weer terug mochten komen. Ze brachten goed in het gehoor liggende muziek en lieten zien dat de kwaliteit van het te brengen entertainment een belangrijke rol speelt. Na een optreden van ruim een uur werd dit 24e festival afgesloten met dank aan de sponsoren, de medewerkers en het aanwezige publiek. Naast de muziek werden de kinderen bezig gehouden in een speciaal ingerichte kinderhoek, terwijl de ouders konden genieten van de muziek. Verder kon er lekker gegeten en gedronken worden in de keuken en aan de bar.

Het 25ste festival is gepland op zondag 1 november 2015. Wie meer wil weten over de Ekkermuzikanten kan een bezoek brengen aan de website: www.ekkermuzikanten.nl.

Foto: 24e Ekkerfestival