Peuterspeelzaal De Hummelhonk krijgt nieuwe bestemming

NULL

Peuterspeelzaal De Hummelhonk krijgt nieuwe bestemming



Beek en Donk - Met de vestiging van peuterspeelzaal Hummelbeek aan de Wijnkelderweg en peuterspeelzaal De Raagten aan de Otterweg heeft het gebouw dat bij veel Beek en Donkenaren bekend staat als de Hummelhonk, haar bestemming als peuterspeelzaal definitief verloren.


Het gebouw dat begin jaren ‘60 werd gebouwd voor de buitendienst van de toenmalige gemeente Beek en Donk, heeft de afgelopen decennia generaties peuters geherbergd en vele hebben dan ook herinneringen aan het karakteristieke pand aan het Wethouder Heinsbergenplein. Na een aantal jaren leegstand en huisvesting te hebben geboden aan studenten als antikraakmaatregel heeft het pand sinds begin dit jaar nieuwe eigenaren gekregen. Sinds 1 november zijn er twee bedrijven gehuisvest, Sevenmiles.nl en Pakhuis BV. Sevenmiles.nl is gespecialiseerd in de ontwikkeling van eenvoudige en complexe maar vooral gebruiksvriendelijke websites en webshops. Naast ontwikkeling adviseert zij ook bij de exploitatie van deze en verbetert zij de posities van haar klanten in de populaire zoekmachines.

Webshop in regenkleding en paraplu's
Het andere bedrijf exploiteert diverse webshops waarvan de bekendste regenpakhuis.nl is. Deze webshop is op dit moment één van de grootste online winkels in Nederland in regenkleding, regenlaarzen en paraplu's. Ondanks dat beide bedrijven op termijn subtiel gevelreclame willen gaan voeren, zijn zij in ieder geval niet van plan om het naambord ‘Hummelhonk’ van het gebouw te verwijderen. Ook het karakter en uitstraling van de voormalige peuterspeelzaal willen zij voor de toekomst zoveel mogelijk behouden.