Leden Scouting Lieshout-Mariahout vliegen over naar nieuwe speltak

NULL

Leden Scouting Lieshout-Mariahout vliegen over naar nieuwe speltak



Lieshout/Mariahout - Het jaarlijkse overvliegen van Scouting Lieshout-Mariahout stond op het programma voor vrijdag 14 november. Voor deze speciale gezamenlijke opkomst van de drie speltakken waren naast de leden ook ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s en andere belangstellenden uitgenodigd.


Na het openingswoord door de voorzitter werd de opkomst verder geopend door opeenvolgend de Bevers met hun openingslied en de Welpen met hun openingstekst, waarna de Scouts voor een groot kampvuur zorgden, zonder gebruik te maken van lucifers en aanstekers.

Hierna stond de officiële ingebruikname van de vlaggenmast op het programma. Deze nieuwe vlaggenmast van ruim 7 meter hoog biedt plaats voor 3 vlaggen; de Nederlandse vlag, de Scouting vlag en de vlag van de speltak. Deze vlaggen worden bij aanvang van een opkomst gehesen als herkenningsteken en teken van aanwezigheid. Voor de ingebruikname, kregen het oudste en het jongste aanwezige jeugdlid van Scouting Lieshout-Mariahout de belangrijke taak om de vlaggen voor de eerste keer officieel in de top van de nieuwe mast te hijsen. Na deze officiële handelingen konden de belangstellenden, onder het genot van een kopje koffie of thee, de activiteiten van de verschillende speltakken gadeslaan, waarna om 19.30 uur de officiële overvlieg ceremonie werd gestart. Het ‘overvliegen’ is de jaarlijkse opkomst bij de scouting waarbij de leden, vanwege hun leeftijd, van speltak veranderen. Zij nemen ceremonieel afscheid van hun oude speltak en worden verwelkomd door hun nieuwe speltakgroep.

De Bevers die de leeftijd van 7 jaar bereikt hadden, waren als eerste aan de beurt om over te vliegen naar de Welpen. In een rood houten vliegtuig werden zij uitgezwaaid door leidster Hetty en de overblijvende Bevers en zo ‘vlogen’ zij over het terrein van Scouting Lieshout-Mariahout weer terug naar de blokhut om daar hun neus in groene verf te dopen en hiermee het logo van de Welpen in te kleuren. Zodra het Welpen-logo van voldoende verf was voorzien, werden deze overvliegers, na goedkeuring van de Welpenleiding, met applaus ontvangen binnen de welpengroep en mochten zij hun oude rode Bever-blouse verruilen voor een nieuw groen Welpen-tenue.

Na de Bevers was het tijd voor de Welpen, die de leeftijd van 11 jaar hadden bereikt, om over te vliegen naar de Scouts. De Scouts hadden voor deze gelegenheid de afgelopen weken een speciale touwbrug gepionierd. Aan de ene kant werden de overvliegers uitgezwaaid door Marc en Mark, de Welpenleiding, waarna zij begonnen aan een avontuurlijke tocht over de touwbrug. Aan de andere kant werden ze met applaus verwelkomd door Bas en Joop, de leiding van de Scouts en gekleed in het beige Scouts-tenue.

Vanaf het begin van het seizoen is de leiding en bestuur van Scouting Lieshout-Mariahout druk bezig geweest om de gehele groep weer in het officiële tenue (scoutfit) te steken. Met het overvliegen, hadden ook de laatste jeugdleden hun nieuwe outfits gekregen. Het programma eindigde dan ook met een groepsfoto waarin de gehele Scouting Lieshout-Mariahout zich presenteerde in hun nieuwe scoutfit (zie foto).

Agenda komende speciale activiteiten:
Zaterdagochtend 13 december: Gezamenlijke Kerstopkomst. Zaterdag 28 februari 2015: Gezamenlijke viering Baden-Powell dag.

Foto: De leden van Scouting Lieshout-Mariahout na het overvliegen in het officiële tenue voor de touwbrug gepionierd door de Scouts