Fortuinlijke zege ELI in derby tegen ASV

Sportnieuws

Fortuinlijke zege ELI in derby tegen ASV’33

Lieshout/Aarle-Rixtel - In de Laarbeekse derby tegen koploper ASV’33 heeft ELI een zwaarbevochten, maar onverdiende 0-1 overwinning behaald. De Aarle-Rixtelse koploper bleek echter in de 1e helft meester te zijn in het missen van kansen. Ook de paal stond doelpunten van ASV’33 in de weg op het eigen sportpark in Aarle-Rixtel.

Zo zag in de 12e minuut aanvoerder René de Vries de bal via de vingertoppen van de sterk keepende ELI-sluitpost Robin Evers en de paal langs gaan. Twee minuten later trof het harde schot van spits Nick Hendriks de paal. Direct hierna liet ELI-speler Sem Steenbakkers zien hoe het wel moest. Hij schatte een lange bal van Paul van Kuijeren op waarde, omspeelde zijn tegenstander en liet ook goalie Rob Renders kansloos, 0-1. De thuisclub bleef het betere van het spel houden, maar de jonge garde van ELI-trainer Theo Donkers met drie 18-jarigen; Frank van Berlo, Aaron Hurkx en Tom Maas op het middenveld, werkte keihard en gaf de thuisclub nauwelijks kans om op te bouwen. Kort nadat Bram Donkers namens ELI gevaarlijk kon doorbreken, was het Nick Hendriks, die een niet te missen kans kreeg, maar hij miste jammerlijk.

Na de rust zagen, de in flinke getale naar het zonovergoten sportpark De Hut gekomen toeschouwers een meer evenwichtig en vooral spannend duel. ASV bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker en ELI kreeg steeds meer vertrouwen in een goed resultaat. Na een eerste kans voor Sem Steenbakkers namens ELI, waarbij de bal een prooi werd voor Rob Renders, was het in de 53e minuut aanvoerder René de Vries die de bal uit zijn geweldige vrije trap van 25 meter afstand op de paal zag afketsen. Hierna moest ASV steeds meer bedacht zijn op snelle uitbraken, maar de precisie ontbrak op die momenten bij ELI. De thuisclub ging steeds gehaaster en daarmee ook onnauwkeuriger spelen. Illustratief was een schot van Peter Raijmakers, die de bal hoog over op de naastliggende tennisbanen schoot. ELI bleef als een sterk collectief spelen, waarbij de jeugdige invallers Thimos Politis en Roel van Mook moeiteloos bij aansloten. ASV’33 kreeg nauwelijks nog kansen en moest hopen op een gelukkige treffer. De ELI-defensie met de kopsterke Bas en Lex Hollanders liet echter geen steekje vallen en haalde met de 0-1 drie belangrijke winstpunten mee naar Lieshout.