Afbeelding

Lekkerste streekproduct van Nederland

NULL

Lekkerste streekproduct van Nederland



Lieshout - Slagerij Hurks uit Lieshout is met zijn, eerder tijdens vakwedstrijden bekroonde, boerenmetworst in de race voor de titel ‘Lekkerste streekproduct van Nederland’. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door radioprogramma ‘Plein 5’ van de NCRV. Elke week staat één provincie centraal in de voorrondes.


Van maandag tot en met donderdag proeft presentator Hijlco Span een streekproduct uit de provincie en op vrijdag komt een testpanel proeven. Hun stem bepaalt voor 50% welk streekproduct door gaat naar de finale, de andere 50% wordt bepaald door de luisteraars, die kunnen stemmen op de website. In de week van maandag 1 december tot en met vrijdag 5 december is de provincie Brabant aan de beurt. Piet Hurks maakt al jaren heerlijke boerenmetworst volgens oud beproefd recept en nu is zijn product één van de kanshebbers op de titel ‘Lekkerste streekproduct van Nederland’. Op 3 december om 14.20 uur wordt hij geïnterviewd door Hijlco Span op radio 5, waar hij zal vertellen over zijn product en waar de boerenmetworst geproefd zal worden. Stemmen op zijn boerenmetworst kan via de poll op de website: www.plein5.ncrv.nl.

Wanneer u op de boerenmetworst van Slager Piet stemt, maken zij kans om het ‘lekkerste streekproduct van Nederland’ te maken. Stemmen kan vanaf vrijdag 28 november, stemt u ook op Slagerij Hurks?

Foto: Boerenmetworst