Snappet of niet?

NULL

Snappet of niet?



Lieshout/Beek en Donk - Diep voorovergebogen en uiterst geconcentreerd zitten de bovenbouwkinderen van OBS Het Klokhuis in Lieshout en Beek en Donk te tikken op hun tablet. Geen Minecraft of Candy Crush, maar Snappet!


Snappet is de app waarmee ze hun rekensommen oefenen. Na de instructie van de juf, gewoon ‘ouderwets’ via het Smartboard, gaan ze hiermee aan de slag. Ieder op zijn eigen niveau, want de juf houdt alles in de gaten via haar PC. Ze ziet welke sommen de kinderen aan het maken zijn, hoe snel ze gaan en hoeveel sommen er goed of fout gaan. Nakijken hoeft nauwelijks meer, dus houdt de juf tijd over.

Ja, ze houdt tijd over….voor nuttiger zaken. Zoals persoonlijke aandacht. De juf ziet namelijk precies met welke onderwerpen een kind moeite heeft. En daarom kan ze rustig bij een kind gaan zitten voor wat extra uitleg en hem wat extra oefensommen geven. Een extra filmpje op de tablet kan ook verheldering bieden. Hier wordt de les weer nèt op een andere manier uitgelegd. En dat helpt.

Ga je als kind als een speer door de sommen heen? Dan heeft de juf nog wel wat extra uitdagende oefeningen voor je in petto. Of sommen van een andere lesmethode, waardoor dezelfde stof op een andere manier bevraagd wordt. Snappet dan nog?

Het gaat nu nog om een proef in groep 4-7 in Lieshout en de groepen 5/6 en 6/7 in Beek en Donk, die alleen geldt voor de rekenlessen. Groep 6/7 zet de tablet ook al in voor spelling. De ontwikkelingen gaan snel, de mogelijkheden zijn groot en de kinderen dolenthousiast. Aan het eind van het schooljaar zal dé vraag gesteld worden: Snappet of niet?

?Foto: Snappet