55-jarig Jubileumfeest Teugelders helemaal top

NULL

55-jarig Jubileumfeest Teugelders helemaal top



Beek en Donk – In het kader van het 55-jarig jubileum van de Stichting Teugelders van Ganzendonck werd zaterdag 22 november een jubileumfeest gehouden in Muziekcentrum ‘t Anker. Een feest in plaats van een receptie, dat is wat de stichting voor ogen had.


Een gezellig feest waar naast de Laarbeekse carnavalsverenigingen ook kapellen en feestvierend Ganzendonck voor uitgenodigd waren. In een sfeervol Muziekcentrum werd het feestgedruis afgetrapt door de jonge kapel ‘Stoudt’. Voorzitter Guido Klessens nam het woord om iedereen welkom te heten. Aansluitend werd het jubileumboek gepresenteerd, waar maanden aan gewerkt is. Schrijver Martin Philipsen reikte het eerste exemplaar uit aan Prins Luuk XLIII. Hierna volgden nog enkele handelingen, zoals het uitreiken van ‘Den Opsteker’. Deze onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een vrijwilliger van de Teugelders die zich gedurende jaren heeft ingezet voor de stichting. In het carnavalsseizoen 2014/2015 werd Den Opsteker toegekend aan Erik Habraken.

Er werd nog een onderscheiding uitgereikt: De Haamsknuppel. Dit is de hoogste onderscheiding van de Stichting Teugelders van Ganzendonck en deze is nog maar 13 keer eerder uitgereikt in de geschiedenis van de Teugelders. De Haamsknuppel is bedoeld voor vrijwilligers die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de carnavalsstichting. Jan Kluijtmans mocht deze hoogste onderscheiding, zeer zeker verdiend, in ontvangst nemen.

Na de felicitaties startte de band ‘Link’, die het dak eraf speelde. Tussendoor speelde ook nog de Biks Bent en Nummerke 3, de kapel van Prins Luuk XLIII en zijn Marianke. De Teugelders kunnen terugkijken op een zeer geslaagd feest, dat tot laat gezellig was. De organisatie van het jubileumfeest dankt de vrijwilligers die het Muziekcentrum versierde, de kapellen, de Band Link, Sound & Light Technology, personeel De Tapperij, Dave van de Burgt en het Huukske. Maar zeker ook bedanken zij alle bezoekers, want zonder hen was dit jubileumfeest geen feest. Foto’s van deze avond zijn te zien op www.teugelders.nl.

Foto: Jan Kluijtmans (l) kreeg zijn onderscheiding. Naast hem Prins Luuk XLIII