Geslaagde cursus

NULL

Geslaagde cursus ‘EHBO bij kinderen’



Beek en Donk - Op verzoek van enkele ouders naar de mogelijkheden van een cursus EHBO bij kinderen, heeft de EHBO vereniging Beek en Donk het op zich genomen om deze cursus te organiseren.


Na een oproep in De MooiLaarbeekKrant meldden zich 24 gegadigden. Nadat de cursusdata bekend werden, namen 15 van deze gegadigden uiteindelijk deel aan de cursus. In drie avonden werden de cursisten kennis bijgebracht van de specifieke EHBO handelingen bij kinderen. Dit alles onder leiding van Maria Martinali. Na deze drie succesvol verlopen avonden konden op woensdag 19 november de diploma’s worden uitgereikt. De diploma’s werden overhandigd door cursusleidster Maria Martinali.

Omdat deze handelingen soms afwijken van de EHBO bij volwassenen is de kennis van EHBO bij kinderen van belang voor iedereen die met jonge kinderen te maken heeft. Het zijn niet alleen de ouders, maar ook de oppas opa’s en oma’s. Verder ook de leerkrachten op met name basisscholen en andere mensen die dagelijks met jonge kinderen te maken hebben. Deze cursus zal dan ook zeker een vervolg krijgen.

Voor informatie kunt u terecht bij EHBO vereniging Beek en Donk, tel. 0492-450700 (Elsina Koot) of mail ehbobeekendonk@gmail.com.

Foto: 10 van de 15 geslaagden