Afbeelding

Leuke braderie in de Waterpoort

NULL

Leuke braderie in de Waterpoort



Beek en Donk - Stichting ORO hield woensdag 19 november in samenwerking met ViERBINDEN voor de tweede keer weer een braderie in de Waterpoort.


Cliënten van ORO stelden hun zelfgemaakte kunstwerken tentoon en voorzagen de bezoekers van koffie met zelfgemaakt appelgebak. Daarnaast waren onder andere ook De Zorgboog en stichting Howeko aanwezig. ORO is een organisatie die zich in de regio bezighoudt met de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand.

ViERBINDEN heeft vorig jaar in samenwerking met ORO een project opgezet in de Waterpoort vanuit ‘de Lage Hees’ en ‘de Nieuwe Werf’. Iedere woensdagochtend verzorgen vijf van hun cliënten onder andere de koffie en thee tijdens het inloopcafé van de Waterpoort. Daarnaast houden ze de tuin bij en maken het café en de keuken schoon. Het is de bedoeling dat de mensen ongedwongen op woensdagochtend kunnen binnenlopen bij de Waterpoort, steeds meer mensen vinden de weg naar het inloopcafé.

Ter promotie was ViERBINDEN ook aanwezig met een informatiekraam. Hier kon je raden hoe duur een meter boodschappen was. Het bedrag was €14,14 en dhr. Spierings (bewoner van de Waterpoort) won. Hij zat slechts €0,09 naast het te raden bedrag.

De cliënten van de Lage Hees en de Nieuwe Werf en de bezoekers waren zeer tevreden met de braderie. Beheerster Machteld Hoebergen, die werkzaam is bij ViERBINDEN: "Ze zijn allemaal heel erg enthousiast en roepen nu al dat ze dit vaker willen. Iedereen heeft wekelijks een andere taak. Maar vooral de bediening vinden ze leuk. Het direct in contact staan met andere mensen."

Foto: Braderie in de Waterpoort