Afbeelding

60- en 70-jarige huldiging bij Ceciliafeest

NULL

60- en 70-jarige huldiging bij Ceciliafeest

Aarle-Rixtel - Op het gezamenlijke Ceciliafeest van het parochiële Dameskoor en kerkkoor De Cantorij zijn Ad Sterken en Wim Verschuuren gehuldigd voor hun 60- respectievelijk 70-jarig actief lidmaatschap van een kerkkoor.

Ad Sterken
Aan het einde van de kerkdienst van 9.30 uur kreeg Ad Sterken bovendien namens de parochie Onze Lieve Vrouw Presentatie een insigne opgespeld voor zijn verdiensten voor de parochie. Ad verzorgt onder andere het kopieerwerk voor de kerk, zoals de misboekjes bij speciale gelegenheden en de wekelijkse flyers voor de kerkdiensten. Ad begon zijn muzikale loopbaan al op 8-jarige leeftijd bij een knapenkoor in Zeilberg. Na zijn verhuizing in 1980, naar Aarle-Rixtel, werd hij daar lid van het kerkkoor, toen nog Cantemus Domino geheten. Vanaf 1998 heeft hij bestuurlijke functies bekleed bij het koor. Hij was zowel penningmeester als secretaris en vanaf 2011 is hij voorzitter.

Wim Verschuuren
Wim Verschuuren is reeds 70 jaar lid van het kerkkoor van de parochiekerk in Aarle-Rixtel. Opgegroeid op de Overbrug werd Wim in 1944 volwaardig lid van het herenkoor. Dit was nog in een tijd dat het een gunst was als je in kerkkoor mocht zingen. Dat Wim zonder cursus Gregoriaans al lid mocht worden had hij volgens de overlevering te danken aan een karbonade voor de pastoor, een pak aanmeten bij Houët, het brood halen bij van Brug en de suiker bij Swinkels. De cursus Gregoriaans heeft hij overigens later toch nog gevolgd. Wim was 35 jaar bestuurslid. In 1997 vond hij dat wel voldoende en stapte op als voorzitter.

Beide heren hebben een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan eerst Kerkkoor Cantemus Domino en later De Cantorij. Het is hun te prijzen dat zij de ontwikkelingen in de kerkmuziek van puur Gregoriaans naar meer Nederlandstalige kerkmuziek en samenzang hebben kunnen en willen volgen.

Foto: Ad Sterken (l) en Wim Verschuuren (r)