Afbeelding

Jeugd Badminton Club Lieshout blijft punten sprokkelen

Sportnieuws

Jeugd Badminton Club Lieshout blijft punten sprokkelen



Lieshout - In de districtscompetitie, bij de leeftijdsklasse tot 15 jaar, blijft BCL-U15/Rabobank de puntjes bijeen sprokkelen.


In de zesde afdeling van deze klasse heeft het team inmiddels 20 punten verzameld in de 8 gespeelde wedstrijden. In de meest recente twee wedstrijden werden zelfs 6 punten binnengehaald. Met dit aantal staat het team op een zesde plaats in deze afdeling en is een doorstoot naar de vijfde plaats ‘slechts’ 4 punten verwijderd.

BC Slamis’67-U15 - BCL-U15/Rabobank: 2-6
In de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van BC Slamis’67 in de Udense sporthal ‘De Stigt’ werd begonnen met twee verliespartijen in de beide dubbelpartijen. Zowel Roel de Laat en Mathijs Janssen als Gwenn Somers en Sabine Verbakel verloren respectievelijk de herendubbel en de damesdubbel. Beide teams verloren in twee sets. In de daaropvolgende singlepartijen ging het iets beter en haalde Gwenn Somers het eerste punt binnen door haar singlepartij te winnen. Mathijs Janssen was daar ook best dichtbij maar verloor alsnog. Net als eerste heer Roel de Laat en eerste dame Sabine Verbakel. In de afsluitende mixpartijen ging het beter en wonnen Mathijs Janssen en Sabine Verbakel na, onder andere, een zeer spannende tweede set (23-25). Omdat Roel de Laat en Gwenn Somers verloren konden er uiteindelijk slechts twee punten meegenomen worden naar de thuisbasis in Lieshout.

BCL-U15/Rabobank – BC Oosterhout U15/3: 4-4
In een zeer gelijkopgaande en zeer spannende wedstrijd heeft BCL-U15/Rabobank het achtervolgende BC Oosterhout van zich af kunnen houden. In alle ‘wedstrijdstijlen’ werden de punten uiteindelijk gedeeld. In de mixpartijen wonnen Roel de Laat en Mathijs Janssen met duidelijke cijfers. Sabine Verbakel en Janne van de Laarschot konden dat niet nadoen en verloren. Ook in de singlepartijen werd de helft van de wedstrijden gewonnen. Roel de Laat en Mathijs Janssen waren degene die ze wonnen. Janne van de Laarschot verloor haar singlepartij zéér nipt met 21-23 en 20-22: het kleinst mogelijke verschil. Ook Sabine Verbakel verloor na een nipte eerste set (19-21) haar singlepartij. De afsluitende twee mixpartijen boden geen ander beeld. Roel de Laat en Janne van de Laarschot verloren en Mathijs Janssen en Sabine Verbakel wonnen: beide in drie sets, wat tekenend was voor het gelijk opgaan van deze wedstrijd.

Foto: BCL-U15/Rabobank met (staand vlnr) Janne van de Laarschot, Sanine Verbakel en Gwenn Somers en (zittend vlnr) Mathijs Janssen en Roel de Laat