Verdiende overwinning ELI op Mifano

NULL

Lieshout – ELI nam direct het initiatief op het eigen sportpark. De eerste kans was voor Bram Donkers, maar hij schoot langs. Na 6 minuten kwam ELI op een 1-0 voorsprong door Sem Steenbakkers, die de keeper omspeelde en de bal binnenschoof. ELI hield de druk op het Mifano-doel en kreeg enkele goede scoringsmogelijkheden in de beginfase.

Frank van Berlo schoot nog langs, Bram Donkers zag zijn inzet via de voet van de keeper gekeerd en Bas Hollanders schoot via de keeper de bal over. Beide ploegen speelden met veel inzet en probeerden steeds druk op de bal te zetten. In de 34e minuut leek de verdiende 2-0 te vallen, maar Aaron Hurkx schoot de bal tegen de paal. Hierna hielden beide ploegen elkaar meer in evenwicht, maar tot echt doelgevaar voor een van beide doelen leidde dat niet. In de blessuretijd van de 1e helft slalomde Sem Steenbakkers door de defensie van de Mierlose ploeg, maar de juiste afwerking ontbrak bij de inzet van Frank van Berlo.

Even na rust kwam Mifano onverwachts op gelijke hoogte via een treffer van Koen van den Bogaard, 1-1. Deze goal werd fel betwist door ELI vanwege voorafgaand buitenspel. Mifano rook nu kansen op meer en kreeg via dezelfde van den Bogaard een goede kans. Daarna was het jonge Lieshoutse team aan zet. Binnen 10 minuten was de thuisploeg doeltreffend. De scheidsrechter gaf voordeel toen tegen de snelle Bram Donkers een overtreding werd begaan. Sem Steenbakkers kreeg de bal en schoot de bal laag in de verre hoek binnen, 2-1. Even later ging Mifano-goalie Wouter Overmeire bij een schot van Bram Donkers lelijk in de fout, waardoor Sem Steenbakkers zijn hattrick kon voltooien. Direct hierop was de wedstrijd gespeeld toen Bram Donkers in het 16-meter ten val werd gebracht. De toegekende strafschop benutte hij zelf, 4-1. De bezoekers bleven strijden voor een beter resultaat, maar Joost van der Tol wist bij een corner een inzet uit het ELI-doel te koppen. Aan de andere zijde liet Sem Steenbakkers na om een snelle aanval met Bram Donkers te bekronen. Met de als invaller debuterende 17-jarige Rany van der Groef in de ploeg wist Mifano ver in blessuretijd nonchalance in de overigens geconcentreerd spelende ELI-defensie nog 2 keer af te straffen, 4-3. Door deze overwinning neemt ELI halfweg de competitie de 3e plaats in, welke recht geeft op rechtstreekse promotie naar de 4e klasse.