Uitstekend Sparta'25 verliest van koploper

NULL

Beek en Donk – Sparta’25 speelde zondag de wedstrijd tegen koploper WSC uit Waalwijk. Gelet op het spel van de laatste weken hoeft Sparta van geen enkele tegenstander schrik te hebben in deze tweede klasse, dus ook niet van de koploper.

De Beek en Donkenaren waren in de eerste helft de betere partij met goed verzorgd voetbal. De ploeg won veel duels en kreeg kansen, welke ze helaas niet om wisten te zetten in doelpunten.

In de tweede helft zette Sparta'25 nog meer druk naar voren. Het gevoel dat er iets te halen was bij de koploper, was duidelijk aanwezig. Helaas liet WSC zien niet voor niets koploper te zijn. De individuele kracht en kwaliteit van de spelers van de thuisploeg gaf de doorslag. Een kwartier na rust kwam Sparta'25 op achterstand door een eigen doelpunt van Nick van Erp. Hij liep tegen een voorzet van de linkerkant aan, waardoor de bal in het doel belandde. Vijf minuten later maakte WSC de 2-0. Niet veel later gaven de Waalwijkenaren Sparta'25 de genadeklap. De thuisploeg kwam over rechts door. De bal werd voorgegeven en een speler van WSC werkte de bal met de borst binnen.

Ondanks de nederlaag kan Sparta zeker tevreden zijn over de inzet, de werklust en het getoonde spel. Het is echt genieten om het jonge team elke week zo te zien voetballen.

Jong Sparta door in Brabantcup
Sparta'25 doet mee aan de Omroep Brabant Cup met ‘Jong Sparta’, een team voor spelers onder de 23 jaar. Op 25 november speelde Jong Sparta'25 tegen Keldonk 1, koploper in de 5e klasse H. Het was een mooie gelijk opgaande wedstrijd, die uiteindelijk door de groen-witten werd gewonnen met 1-0. Het Spartaanse doelpunt werd gemaakt door Niels van Lieshout uit een strafschop. Sparta bekert verder.