Afbeelding

RCL actief in de

NULL

RCL actief in de ’t is voor niks loop



Lieshout - Al weken is hij volgeboekt, de ’t is voor niks loop in Geldrop, niet omdat er geen inschrijfgeld betaald hoeft te worden, maar omdat het een geweldig mooie loop is. Het parcours is uitgezet over de Strabrechtse Heide en je kunt kiezen tussen afstanden van 6, 10, 15, 21, 30 of zelfs 42 kilometer. Je kunt deze afstanden zowel hardlopen als wandelen.


15 leden van Runnersclub Lieshout gingen in Geldrop van start. Als eerste vertrokken de wandelaars Tiny en Harold van Alphen voor hun tocht over 30 kilometer. Els Vorstenbosch, Toos van Bussel, Dianne van den Heuvel, Marianne Swinkels, Francien van den Tillaar en Loes en Hans Janssen, vertrokken voor een afstand van 10 kilometer. Om 10.00 uur gingen de lopers Marjan van den Tillaar en Mies van Berlo van start voor de 21 kilometer. Coen Sanders, Marcel van Eck en Geert Welten liepen 15 kilometer. Kevin van Schijndel, Gerard Vorstenbosch en Twan Sterken kozen voor de 10 kilometer. De lopers gingen voortvarend van start , in het begin over goede fietspaden en onderweg nog even aangemoedigd door de wandelaars van RCL. Na 10 kilometer werd het minder, de paden werden smaller en hier en daar was het slecht door de sporen van zware tractoren. De laatste kilometers gingen over het parcours van de Schietbergcross met wat klimmetjes en veel mul zand. Voor Mies van Berlo is dit parcours een kolfje naar zijn hand, Mies liep een sterke wedstrijd en finishte in 1:34:09, ruim 3 minuten sneller dan vorig jaar. Marjan van den Tillaar moest het vanwege een flinke verkoudheid wat rustiger aan doen, toch nog een mooie tijd van 2:00:05.

De lopers van de 10 en 15 kilometer starten gezamenlijk om 11.00 uur. Hier was het Coen Sanders die een prima wedstijd liep met een geweldige tijd van 1:02:22. Nog maar net hersteld van de Zevenheuvelenloop stond Geert Welten ook hier weer aan de start en maakte zijn status van Runner van het jaar 2013 meer dan waar 1:13:12. Marcel van Eck liep vorig jaar nog de 10 kilometer, toen in een persoonlijk record, nu de 15 kilometer in 1:17:00. Op de 10 kilometer liet Kevin van Schijndel zien waarom hij vorige week door De MooiLaarbeekKrant gekozen is als talent van de week. Een supersnelle tijd van 39:45 op dit zware parcours is echt klasse. Ver achter Kevin maakte Gerard Vorstenbosch en Twan Sterken er een mooie wedstrijd van. Twan was inderdaad iets sterker 50:20 op de voet gevolgd door Gerard in 50:40. Intussen stonden de Lieshoutse wandelaars alweer aan de finish om de lopers nog eens aan te moedigen voor de laatste meters. Na afloop was het nog gezellig na-kletsen onder het genot van soep, koffie en koek. De officiële uitslagen, tijden en foto’s zijn na donderdag te vinden op www.tisvoorniks.nl.

Foto: Gerard Vorstenbosch in actie tijdens de ‘t is voor niks loop in Geldrop